Vamedia će sačekati i produženi rok

imageVamedia je ponovo zatražila podatke o korisnicima stanova u vlasništvu grada ovoga puta oročivši vreme na pet godina. Iz Uprave dostavili obaveštenje o produženju roka za dostavljanje informacije.

Nakon što je već jednom Vamedia dobila odgovor da zbog obimnosti materijala te i da bi takavo postupanju u dostavljanju informacije moglo paralisati rad Uprave Vamedia je iznova zatražila podatke ovoga puta traživši imena korisnika stanova za pet godina. Iz Uprave produžavaju rok:
„Zbog velikog broja informacija i kopija dokumenata, koje ste tražili zahtevom za pristup informacijama od javnog značaja, od 28.08.2018. godine, a pri tom imajući u vidu da ovaj organ u međuvremenu postupa i po zahtevima brojnih drugih tražilaca informacija, obaveštavamo Vas da organi Grada Valjeva nisu u mogućnosti da Vam u roku propisanom odredbom čl. 16. st. 1. Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja (najkasnije u roku od 15 dana od dana prijema zahteva) dostave tražene informacije i kopije dokumenata.
Na osnovu odredbe čl. 16. st. 3. Zakona o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja (ovom odredbom je propisano da organ vlasti iz opravdanih razloga može dostaviti tražene informacije i kopije dokumenata u roku koji ne može biti duži od 40 dana od dana prijema zahteva), obaveštavamo Vas da ćemo Vam tražene informacije i kopije dokumenata dostaviti najkasnije do 05.10.2018. godine. Najverovatnije ćemo i ranije prikupiti tražene informacije i kopije dokumenata i iste Vam odmah potom i dostaviti, ne čekajući navedeni naknadni rok“.
Kako Vamedia ima informaciju da je ovlašćeno lice za postupanje po zahtevima za pristup informacijama od javnog značaja Vukajlo Nenadović , zaista gotovo zatrpan zahtevima i da se u zahtevu Vamedie nalazi još pitanja, Vamedia će sačekati navedeni rok, a zatim tražiti podatke za narednih pet godina počev od datuma koji je u prethodnom zahtevu naveden.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.