VPO: Ne borimo se za privilegije

IZBORI 2024

Valjevski pokret otpora izdao je saopštenje za javnost u kom navodi da se više neće oglašavati do izbora jer ne žele da utiču na gradjane u pogledu njihove odluke , da li će ili ne izaći na izbore . Saopštenje prenosimo u celosti:

„Kao što vam je poznato Valjevski pokret otpora doneo je odluku da ne učestvuje na lokalnim izborima u Valjevu, zakazanim za 2. jun 2024. godine. Naš stav je jasan – nemamo moralno pravo da učestvujemo na unapred pokradenim izborima i tako postanemo saučesnici vladajućeg kriminalnog kartela u još jednom od njihovih “izbornih“ igrokaza.

Odlukom da ne učestvujemo u ovoj režiranoj izbornoj farsi, svesno smo se odrekli sitnih, ali i onih malo krupnijih privilegija, koje sa sobom nosi ulazak u lokalni parlament, a te privilegije su mnogima i jedini motiv za učešće u političkom životu grada. Od samog osnivanja udruženja naš primarni cilj je rušenje kriminalne SNS vlasti i ovog nakaradnog sistema, a ne borba za odborničke mandate. Uvek smo jasno govorili da nikada nećemo odustati od naših principa, ma koliko to u srpskoj političkoj kaljuzi izgledalo nemoguće.

Svesni smo bili i da će našu časnu odluku neki od učesnika u ovoj izbornoj farsi pokušati da zloupotrebe zarad sitnih političkih poena i podizanja svog rejtinga. Na njihovu veliku žalost, ostaćemo dosledni i dostojanstveni i nećemo se baviti tim nebitnim pojavama, koje godinama iz prikrajka i u potaji čekaju da se dokopaju mrvica sa “gradske trpeze“. Znamo ih mi a znate i vi, poštovani sugrađani, i zato im nećemo pridavati pažnju koje su toliko željni.

Valjevski pokret otpora doneo je svoju odluku svestan političkih posledica ne samo za naše udruženje, već i za nas kao pojedince. Ipak, vreme će pokazati da smo bili u pravu jer smo odbili da budemo neko ko daje legitimitet ne samo za sve prethodne izborne krađe ove vlasti već i pokriće za novu koja se sprema u junu mesecu, kao i za sve druge koje će nakon nje uslediti. Mi nemamo pravo da ignorišemo realnost i pravimo se da se oko nas ništa ne dešava, vođeni sitnim političkim interesom.

Dužni smo da obavestimo javnost da se Valjevski pokret otpora više neće oglašavati u vezi izborne farse koja je u toku, zato što ne želimo da na bilo koji način utičemo na odluku naših sugrađana da li će ili neće izlaziti na biračka mesta tog 2. juna, jer u potpunosti razumemo njihovu zbunjenost svime što se dešava u poslednjih dvadeset dana. Mi smo želeli da se započeta borba za izborne uslove nastavi kako bi na jesen građani Valjeva i Srbije, konačno, imali šansu da sami određuju svoju sudbinu. Ta šansa je sada, na našu veliku žalost, propuštena.

Mi se nikada  nismo povlačili pred zlom, pa to nećemo činiti ni ubuduće. I zato, kada se svetla junske „izborne“ pozornice pogase i kada se glumci u ovom igrokazu raziđu, srećni i zadovoljni sobom, u ovom gradu ostaće Valjevski pokret otpora koji će, zajedno sa našim sugrađanima i drugim respektabilnim nevladinim organizacijama (ProGlas. CRTA, BIRODI…), nastaviti borbu za fer izborne uslove ali i za vanredne lokalne izbore u Valjevu jer nemamo nameru da ovo zlo trpimo naredne četiri godine.

VALjEVSKI POKRET OTPORA“

 

 

 

 

 

6 comments on “VPO: Ne borimo se za privilegije

 1. Милош Марјановић

  јао јао како су брижни и савесни

  Reply
 2. Pitam za druga

  Tehnicki gledano i ovo oglasavanje je reagovanje na to sto kazete da principijalno ne reagujete od pocetka, jer da ste principijalni vi ne biste ni reagovali ni sad, vec saopstenjem pokazujete da ipak vas zanimaju price i da vas ziga, cim reagujete, jer da niste reagovali pokazali biste da vam nije stalo do prica, ali ste reakcijom pokazali upravo da ste sami sebi najvecu demanti?

  Reply
 3. Obraz je najskuplji deo čovekovog tela

  VPO koji je osnovan pre godinu i po dana, zajedno sa Vladom Krivošejevim, koji se dok je bio direktor Muzeja o politici i političkim temama uopšte nije izjašnjavao, kaže da postoje neki koje naziva „nebitnim pojavama, koje godinama iz prikrajka i u potaji čekaju da se dokopaju mrvica sa gradske trpeze“. Ivkoviću, svet, pa ni politika, nisu postali od tebe. Ma koliko ti mislio da jesu. U Valjevu stranke postoje decenijama, rade i bore se mnogo duže i više od tebe. Neki ljudi iz tih stranaka i organizacija bili su i vređani, kažnjavani, privođeni i ostajali bez posla zbog bavljenja politikom, mnogo pre neko što si se ti u politici i pojavio. Izgleda da te je to malo tvog iskustva u bavljenju politikom ozbiljno udarilo u centar za racionalno rasuđivanje. No, znaš ti dobro kako si prošle godine počeo da organizuješ proteste u Valjevu sam i na prevaru. Znaš kako si na sastanku valjevske opozicije, kada se razgovaralo o organizovanju protesta nakon strašnih ubistava, rekao da te protesti u Valjevu ne zanimaju i da nemaš nameru da ih praviš u Valjevu. Znaš i kako si nekoliko dana posle toga sam poslao saopštenje da počinješ sa organizovanjem protesta u Valjevu. Sve znaš, sem da je obraz najskuplji deo tela.

  Reply
 4. Драган

  У жељи да задржи контролу српских градова и општина, Вучић не престаје да нас плаши резолуцијом о Сребреници и губитком Косова. Међутим, долазећи избори немају никакве везе са тиме. 2 јуна бирамо градске и општинске одборнике који ће се старати о нашем свакодневном животу и који ће управљати нашим парама у нашем месту. Бирамо људе које знамо, из наших редова. Не из Вучићевих.

  Reply
 5. Žarko

  Isto bi prošli kao i favirite za privilegije,niko vas nebi ni glasao,kako god da bilo

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.