Smene I imenovanja u Veću

imageU deset sati ovog prepodneva počeće još jedna sednica Skupštine. Na sednici će uslediti reorganizacija Gradske vlade, nameštenja i smena. Nakon ostavki Radojičića i Maksimovića, iz redova SNS-a biće smenjen Savčić . Na njihova mesta ulaze Mirković, Živanović I Ivanović.

Na sednici Skupštine ovog prepodneva kako Vamedia saznaje uslediće najavljivana reorganizacija Gradske vlade. Hronologija dogadjaja ukazuje da su najpre ostavke na mesto članova Veća podneli David Maksimović i Borisav Radojičić oba sva kvote SPS-a , a kako je Vamedia već izveštavala ostavku je najavio uskoro i Damjan Cvetković takodje sa kvote ove partije. Na današnjoj sednici pomenute članove Veća zameniće po mišljenju odborničke grupe SPS, Dušan Mirković iz redova odbornika SPS i Marko Živanović prvi čovek Novosrbijanaca koalicionog partnera SPS-a čime će biti ispunjen medjusobni koalicioni dogovor.
Na istoj sednici Skupštine odbornici će razmatrati i smenu člana Veća Andre Savčića , a kako Vamedia saznaje ova smena biće i realizovana .
Iako nijedan od članova veća koji su podneli ostavke nije dao zvaničnu izjavu za javnost o razlozima podnošenja iste, nezvanično je poznato da je Radojičić želeo da ispoštuje odluku Agencije za borbu protiv korupcije koja m je sugerisala da vlasništvo nad svojom privatnom firmom mora da prenese na neko drugo lice ukoliko ostaje odbornik. Nezvanično za Vamediu Radojičić je rekao svojevremeno da se ne može odreći svoje firme koju je godinama gradio i stvarao i od koje njegova porodica živi. Iz iste firme potekle su i brojne donacije gradu , nekoliko mostova i kreveti i stolice za Bolnicu u Valjevu. „Moja firma zavisi od mene , mi stipendiramo svu decu na[ih radnika na fakultetu tako da nisam samo ja i moja porodica u pitanju već i moji zaposleni i njihova deca”, objasnio je svojevremeno Radojičić.
S druge strane Radojičić je u nekoliko navrata isticao da nije zadovoljan načinom rada samog Veća pa je koliko je medijima poznato na sednicama na to i ukazivao. „Mi moramo imati neki efekat neko poboljšanje, ako ga nema, zašto sedimo tu?”, izjavio je zvanično za Vamediu dok su sednice Veća bile otvorene za medije.
David Maksimović sdruge strane ni nezvanično nije želeo da govori o razlozima svoje ostavke, ali je evidentno da je odlazak mladog i perspektivnog arhitekte, koji je inače nestranačka ličnost, veliki gubitak za grad.

Da će i u redovima SNS-a doći do promena postalo je jasno nakon izjave gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića da i srpska Vlada trpi rekonstrukcije pa i da je učinak merilo svega. Kako Vamedia saznaje na ovoj sednici Skupštine trebalo bi da usledi i smena Andre Savčića člana Veća upravo iz redova SNS-a. Obrazloženje odluke o smeni , očekuje se da će biti saopšteno na samoj sednici. Sam SNS na jednoj od sednica Skupštine već je pominjao Savčića. Učinio je to u svom govoru odbornik Aleksandar Ranković prozvavši istog za ogromne račune za gorivo i neopravdana putovanja. Njega će po saznanjima Vamedie na tom mestu zameniti Miroljub Ivanović profesor u penziji. Za razliku od Radojičića i Maksimovića mesto na koje dolazi Ivanović je plaćeno mesto člana Veća pa ostaje da se vidi kako će njegov status biti regulisan s obzirom da je Ivanović u penziji. Kako Vamedia saznaje, Savčićeva smena neće biti i poslednja u smislu rekonstrukcije od strane SNS-a.

S.V.

 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.