Ujedinjena patriotska opozicija : Tražimo hitna rešenja po pitanju parkinga!

IZBORI 2024

Ujedinjena patriotska opozicija izdala je saopštenje za javnost povodom nedostatka parking prostora u Valjevu. Saopštenje prenosimo u celosti:

„Valjevo, što je evidentno, nema dovoljno mesta za parkiranje, od većih parkinga imamo samo parking kod Hrama Vaskrsenja i parking iza Javnog tužilaštva, ostalo su sve manji parkinzi, i svi su uglavnom puni, a stanje je naročito alarmantno kad je u pitanju praznik i neradni dan.

U Valjevu postoji toliko neiskorišćenog prostora, delova koji su potpuno ruinirani, a mogli bi poslužiti kao prostor za veliki parking. Recimo, veliki problem za parkiranje je deo oko Studenta, gde ljudi ne mogu propisno biti parkirani, a policija odlično obavlja svoj posao kažnjavajući već previše osiromašen narod. U neposrednoj blizini pijace, gledano ka Birou, postoji niz objekata kroz koje raste šiblje i koji su u fazi rušenja, a taj prostor bi bio idealan za pravljenje većeg parkinga, koji bi bio od koristi i radnicima Vidraka, i Zavoda za javno zdravlje, ali i ljudima koji svoju kupovinu vrše na novoj pijaci. Naravno, to bi bila i dvostruka korist, jer bi se time ulepšao taj deo grada, koji u ovom trenutku izgleda jezivo. Ti ruinirani objekti, kao i svi drugi po gradu, podobni su za skrivanje narkomana i pripadnika raznih sekti, jer upravo oni biraju takve lokacije za drogiranje ili nekakve obrede koje vrše, što može biti veliki problem za decu koja tuda prolaze, ali i za druge pešake, sobzirom sa je novom rasvetom smanjena znatno vidljivost u gradu“, istakao je Stefan Stefanović, ispred Mi – Snaga Srbije profesor Branimir Nestorović.

„Dotakla bih se bezbednosti pešaka na trotoarima, a naročito majki, koje svoju decu voze u kolicima. Prilikom nedostatka parkinga u celom gradu, vozači su iznuđeni da se parkiraju na trotoaru. Tim problemom, u najvećoj meri, pogođeno je jezgro grada i Peti Puk. Ne samo što nema mesta za prolazak sa kolicima u kojima je beba, već problem imaju i osobe sa invaliditetom, gde bivaju prinuđeni da se kreću po kolovozu, time rizikuju svoj život i život svog deteta, a ujedno i ugrožavaju saobraćaj.

Predlog naše koalicije je i pravljenje podzemnih garaža na više novoa. Kad grad ima novca za postavljanje bespotrebne nove rasvete, kad ima novac za raznorazne bahanalije i koncerte, nemamo sumnje da ima i za pravljenje podzemne garaže. Dakle, novac nije i ne može biti izgovor zašto mi do sada nemamo podzemnu garažu. Razlog može biti samo nezainteresovanost saobraćajnog sektora našeg grada. Sadašnja vlast, po svemu sudeći, neće preduzeti ništa dok se ne dogodi neka velika tragedija.

Tražimo hitna rešenja za parking, kako bi sprečili moguće ljudske i materijalne štete“, izjavila je Marija Ilić, Koordinator Kolubarskog okruga i Predsednik GrO POKS Valjevo.

 

3 comments on “Ujedinjena patriotska opozicija : Tražimo hitna rešenja po pitanju parkinga!

 1. Zoran

  Šta bi sa prikupljanje potpisa za listu?
  Ruska stranka i stranka g. Pavlović vas razbiše.
  Za vas, tri Amigosa, bilo bi najbolje da se povredite u svlačionici i da i ne izlazite na teren 02.06.

  Reply
 2. Goga

  sta se sikirate za parking gradska vlas je pocela da izdaje parkove i zelene povrsine koje kakvim investitorima ,vlasnicima raznih lokala i objekata sto nebi izdavali za parking prostore a vozaci i sami koriste i unistavaju zelene povrsine u gradu neznam da li bi kod sebe u dvoristu parkiralu po travi ali to im je grad dozvolio i institucije sto ne rade svoj posao

  Reply
 3. Dragan

  ovo nisu lose ideje. decko iz nestorovicevog pokreta je lepo primetio da stare zgrade sluze za drogiranje i da sekte obavljaju obrede i zato smo mi u beogradu to sve porusili i izgradili beograd na vodi a i u valjevu se ruse stare kuce i zidaju nove zgrade

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.