Smena Savčića – demonstracija sukoba Gvozdenovića i Jokića

imageKao što je bilo i najavljeno, na današnjoj sednici Skupštine grada koja je i dalje u toku, u centru pažnje bile su kadrovske promene. Gradsko veće dobilo je tri nova člana, ali je novo kadrovisanje u vladajućoj koaliciji, pre svega u vodećoj SNS, pokazalo da postoji ozbiljan problem između vodećih ljudi valjevskih naprednjaka.

Dok su doskorašnjim članovima veća iz redova ili sa „kvote“ SPS, Borisavu Radojičiću i Davidu Maksimoviću, konstatovane i prihvaćene još ranije podnete ostavke, treći član veća, Andra Savčić iz SNS, je smenjen i to sa 39 glasova za i jednim nevažećim.
Obrazloženje predloga smene dao je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović koji se, međutim, u svom govoru više bavio narodnim poslanikom Mihailom Jokićem, nego samim Savčićem čijim radom u veću, kako je rekao, nije bio zadovoljan.
„Mentalna struktura Mike Jokića ga gura ka njegovom najvećem talentu, a to je diktatura. Valjevo i SNS više neće da trpe pulene Mike Jokića koje on nagrađuje odličnim radnim mestima sa platama od više stotina hiljada dinara. Sve to zna i IO SNS. Andra Savčić je došao u Gradsko veće isključivo zato što je „drug“ Jokić to tražio. Valjevo i Jokić imaju odnos točka i kočnice, gde neko želi da se kreće, a neko to stalno sprečava. Ali to tako više neće moći, ja to više nedam. A vi koji ste za Jokića, nemojte misliti da je on svemoćan i da sve može da vas odvede u Beograd“, rekao je Gvozdenović za skupštinskom govornicom.
U svom obraćanju odbornicima, Andra Savčić je rekao da je potpuno jasno da razlog za njegovu smenu nije njegov nerad, već to što je „navodno čovek Mike Jokića“.
„Gradonačelnik Gvozdenović me je pozvao 24. februara u 23.17 časova i rekao da Mika neće da mu se javi na telefon i da zbog toga ja već sledećeg dana dam ostavku u Gradskom veću zbog Mike Jokića“, rekao je Andra Savčić.
Beležimo i to da je u raspravi o ovoj kadrovskoj promeni govorio i odbornik SNS dr Milan Marković, koji je konstatovao da ni za SNS ni za Valjevo „nije dobro da se ovakve stvari dešavaju zbog lične netrpeljivosti“.
Novi članovi Gradskog veća su u ime SNS profesor u penziji Miroljub Ivanović, a u ime SPS dr Dušan Mirković i Marko Živanović iz Novosrbijanaca, koji su koalicioni partneri socijalista.
Kako je rečeno, profesor Ivanović neće biti plaćeni član Gradskog veća.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.