Monarhistički klub: Sabornošću kroz izbore

IZBORI 2024

Monarhistički klub Valjevo izdao je saopštenje pod nazivom „Proglas povodom Vaskrsa“ u kom poziva na sabornost svih učesnika predstojećih izbora . Saopštenje prenosimo u celosti:

„Hrišćanstvo i Srpska pravoslavna crkva vekovima opstaju i temelje se na verovanju u Vaskrs.

Valjevo je jedan od gradova koji su utemeljili i očuvali srpski jezik, kulturu, prosvetu, vojsku, crkveni, privredni i politički život.

Jednom rečju, Valjevo je matica srpskog nacionalnog, državnog i građanskog identiteta.

U vreme velikih smutnji i udara na sve temeljne hrišćanske, pravoslavne i srpske tradicionalne vrednosti koje su sabrane u srpski način života u porodicama;

Pozivamo sve političke grupacije koje  će učestvovati na predstojećim  lokalnim izborima u našem gradu da neodustajno radimo na vaskrsu gospodstva, sabornosti i tolerancije, istinskih sloboda govora, okupljanja i delovanja jer mi smo carski narod a ne neka veštačka i politička nacija.

Nikada ne smemo zaboraviti da su rodbinske, kumovske i komšijske veze bitnije od svake ideologije.

Između nas treba da postoji nadmetanje u idejama, programima i po tome ko će ponuditi bolje kadrove koji mogu da donesu blagostanje, mir i napredak svakom muškarcu, ženi i svakoj porodici u Valjevu, kako u gradu tako i u selima.

Monarhistički klub Valjevo koji okuplja nacionalno demokratske, ravnogorske i četničke,  pojedince i organizacije, u kampanji za listu Ujedinjena patriotska opozicija čiji nosilac liste je Dr Branimir Nestorović, delovaće u skladu sa ovim principima.

Poznajući naše sugrađane, predstavnike lokalnih medija i učesnike u političkom nadmetanju koje nas očekuje do 2.juna, verujem da će to biti i njihovi principi i način delovanja. Hristos Vaskrse!

Milan Petrović, predsednik Monarhističkog kluba Valjevo“

 

3 comments on “Monarhistički klub: Sabornošću kroz izbore

  1. Dragan

    pametno ste primeti da su rodbinske i kumovske veze bitnije od neke ideologije. i zato nas presednik vucic brine o svojim kumovima darku glisicu seselju nikoli petrovic i pani kao i mnogim drugima pa kad ih neko optuzuje da su nesto ukrali ili da voze drogirani ili da su ratni zlocinci on ih zastiti od napada

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.