Premijer danas u Preljini

imagePremijer Srbije Aleksandar Vučić i potpredsednica Vlade i ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisustvovaće danas svečanom otvaranju autoputa Ljig – Preljina na Koridoru 11, prenose nacionalni mediji.

Ministarstvo građevinarstva je saopštilo da će svečanosti prisustvovati i ministar ekonomije Azerbejdžana Sahin Mustafajev.
Svečanost povodom završetka izgradnje i puštanja u saobraćaj autoputa biće upriličena na „Takovskoj petlji”.
Autoput Ljig – Preljina na Koridoru 11 je dug 40,359 kilometara.
Vrednost ugovorenih radova za Ljig – Preljinu iznosila je 308 miliona evra, od čega je 300 miliona za radove uplaćeno iz budžeta Azerbejdžana, dok je osam miliona evra obezbeđeno iz budžeta Srbije, navodi se u saopštenju.
Građani, koji su na potezu od Čačka do Ljiga putovali Ibarskom magistralom ili će tek putovati otvaranjem nove deonice, dobili su bezbedniju, lakšu i kraću alternativu – Koridor 11, ističu u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.
Deonica Ljig – Prelina na Koridoru 11 ne samo što je daleko bezbednija od Ibarske magistrale, koja važi za najopasniju deonicu u Srbiji, već je i oko 17 kilometara kraća, pa su procene, koje bi vozači od sutra mogli i da u praksi testiraju, da će se ovim putem od Ljiga do Preljine stizati za oko pola sata umesto za dosadašnjih oko sat vremena.
Glavni izvođač radova je azerbejdzanska kompanija Azvirt, a čak 101 domaća kompanija je radila kao podizvođač.

Politika

foto: Tanjug

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.