Sedam medalja za bicikliste Sputnjik Met

Čak petoro mladih takmičara iz Biciklističkog kluba Sputnjik MET osvojilo je pet individualnih  i dve timske medalje na ovogodišnjoj prvoj MTB trci koja je u okviru međunarodne serije: „Epik Srbija“ održana na padinama Fruške Gore.

Po izuzetno hladnom vremenu, po kiši i na teškoj stazi sa previše vode i blata, mladi Valjevci su bili primer velike borbenosti koja je donela i dobar rezultat. Iako je početak sezone i forma se tek bruši, želje za uspehom nije nedostajalo. Najpre je Sava Starčević uspeo da nadmaši sve svoje rivale i pobedi u zanimljivoj trci dečaka do 13 godina starosti, a nakon njega je i njegov rođeni brat Jovan u mlađoj konkurenciji ostvario ubedljivi trijumf. U ovoj trci potpunu dominaciju Valjevaca upotpunio je i talentovani Vojin Popović osvajanjem srebrne medalje čime je ostvarena i ekipna pobeda u  ovoj konkurenciji.

A u trci kadetkinja- nebo se otvorilo, staza se pretvorila u kaljugu u kojoj su točkovi tonuli do pola, a u svemu tome najbolje se snašla mlada takmičarka iz Ukrajine koja je na oštrom spustu u poslednjih 500 metara prošla do tada vodeću biciklistkinju iz BK SPUTNjIK MET Valjevku Milu Starčević koja je u cilj stigla kao druga, dok je odlično treće mesto osvojila njena klupska drugarica – borbena Natalija Vasiljević čime je ostvaren ekipni trijumf i ovoj u ovoj konkurenciji.

Za mlade bicikliste Sputnjik MET ovaj vikend je bio sjajna uvertira pred zvanični početak sezone u drumskom biciklizmu pošto će sledeće subote biti održana prva trka koja će se bodovati za Kup Srbije.

 

FOTO: bksputnjikvaljevo@mail.ru

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.