Mionici 52 miliona za razvoj poslovne infrastruture

Predsednik opštine Mionica Boban Janković prisustvovao je svečanoj dodeli sertifikata za projekte poslovne infrastukture koje finansira Evropska unija, a koje su predstavnicima 20 gradova i opština uručili ministarka za evropske integracije Tanja Miščević i ambasador Evropske unije u Srbiji Emanuele Žiofre.  Opštini Mionica odobrena su sredstva u iznosu od 52 miliona dinara za kompletnu rekonstrukciju izvorišta Orlovac u Osečenici i zamenu 900 metara azbestnih cevi. Ukupna vrednost projekta je blizu 58 miliona dinara, a lokalna samouprava izdvojila je oko 6 miliona dinara.

– Zahvaljujem se Vladi Republike Srbije i Evropskoj uniji na ogromnoj podršci. Ovim projektom rešićemo višedecenijske probleme sa kojima su se naši građani suočavali, a pored toga sprovodićemo i mere podrške poslovnoj saradnji, zapošljavanju, razvoju privrede u našoj opštini – rekao je Janković i dodao da radovi na rekonstrukciji izvorišta napreduju i da očekuje da do leta budu završeni.

Ukupna vrednost projekta koji se sprovodi u opštini Mionca je blizu 58 miliona dinara, a lokalna samouprava izdvojila je oko 6 miliona dinara.

-Dvadeset lokalnih samouprava će uz podršku Evropske unije od pet miliona evra, obezeđenih preko programa EU PRO Plus unaprediti poslovnu infrastrukturu. Pravite strateška dokumenta o razvoju, jer je to odlična vodilja ka daljem finansiranju. To prepoznajemo i mi i Evropska unija kada se opredeljuju za projekte. I drugo, radite na pripremi projekata, projekte dokumentacije, ali i svake one dokumentacije koja je zapravo važna za tehničko sprovođenje ovih projekata- poručila je Miščević.

Sredsta su odobrena preko programa Evropske unije za lokalni razvoj, a koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

-Sve su ovo konkretne i vrlo opipljive koristi za građane i za poslovni svet koji zajednički omogućavaju Evropska unija i lokalne samouprave, sve sa ciljem boljeg života lokalnog stanovništva- ističe Žiofre.

Dvadeset lokalnih samouprava će uz podršku Evropske unije od pet miliona evra, obezeđenih preko programa EU PRO Plus, unaprediti poslovnu infrastrukturu i uslove za nove investicije, a kako je planirano, projekti bi trebalo da u pet godina nakon realizacije doprinesu privlačenju 300 miliona evra novih investicija i otvaranju više od 3.000 radnih mesta.

 

3 comments on “Mionici 52 miliona za razvoj poslovne infrastruture

  1. Dragan

    bravo za bobana presednika i evropu koja nam pomaze u borbi protiv opozicije i daje nam pare za nase projekte od kojih ce imati vajde svi i gradjani i vlast i vlasnici preduzeca koja budu radila pa cak i ovi iz evrope sto budu u kontroli

    Reply
  2. Srđan

    Gospodine Bobane! Cenjeni uvaženi i pre svega vredni predsedniče opštine Mionica. Veliko Vam hvala za sve što ste uradili I što radite za bolje sutra naše opštine. za dobar u velik uspeh potrebni su vredni i marljivi ljudi kao što ste Vi. „Srbija nesme da stane“ Pomno pratim Vaše aktivnosti. Čestitam Vam posebno na privođenju kraja najvećeg projekta „Ključanja vrela“ . Vidljivi su i novi kilometri asvalta na lokalnim putevima. Takođe Vam hvala što nezaboravljate našeg najstarije sugrađanin u Krčmaru. Hvala Vam što ste obišli i junake sa Košara u s Tabanović, Kolarevića i Adamovića. Ja lično živim u Beogradu ali često boravio u s Robaje. Kada se konačno reši projekat Ključanja vrela verovatno ću retko ići u druga mesta na letovanje. Lično Vama i vašoj porodici želim dobro zdravlje i sreću. Našu opštinu Mionica da i dalje nastavite da vodite još dugo i još uspešnije. Veliki pozdrav. Srđan Lalić junak sa Košara.

    Reply
  3. Siniša

    Poštovani predsedniče Bobane,
    pre nego što pređete na nove infrastrukturne projekte završite put do Kozomora [Brežeđe), 2.5 km, započet pre 2 godine.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.