Koncert Milivoja Jovanovića

Solistički koncert Milivoja Jovanovića, biće održan u četvrtak, 07. marta, sa početkom od 19 časova u Muzičkoj školi.

Jovanović Milivoj rođen je 2006. godine u Valjevu. Svoje muzičko obrazovanje započinje u MŠ „Živorad Grbić“ kao polaznik pripremnog razreda 2014. godine, a naredne godine upisuje prvi razred violine u klasi prof. Ljiljane Jovanović. Od tada, pa do danas, Milivoj ređa uspehe na takmičenjima republičkog i međunarodnog karaktera.

Milivoj je u martu 2023. povodom Dana grada Valjeva dobio prestižnu nagradu u oblasti stvaralaštva i postignuća učenika i studenata. Trenutno je učenik trećeg razreda srednje muzičke škole u klasi profesorke Angeline Novaković, sa kojom ostvaruje kvalitetnu saradnju, unapređuje svoje znanje i sviranje stavlja u okvire profesionalnog muzičkog izraza.

Van okvira muzičke škole, mentorsku podršku Milivoj  dobija i kroz saradnju sa profesorima Imreom Lakatošem i Alanom Freizerom, redovnim profesorima na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

Milivoj je do sada osvojio dosta nagrada, od kojih se izdvajaju 20 najznačajnijih: 3 nagrade kao apsolutni pobednik kategorije (Međunarodno takmičenje gudača ,,Zlatne stepenice“ – 2019.; Festival gudača Šabac 2022.; Međunarodno takmičenje gudača ,,Zlatne stepenice“ – 2023.), 13 prvih, 4 druge  i 2 treće nagrade.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.