Od danas veće prisustvo policije u školama

Danilo Stevandić, državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova, najavio je da će od jutros u školama u Srbiji biti pojačano prisustvo policije. Pojačane patrole policije , Stevadić je najavio I za sva  javna mesta gde se okuplja veliki broj građana – na trgovima, ulicama, železničkim i autobuskim stanicama, sportskim priredbama.

„Već sutra od 8 sati, pre početka nastave, u svim školama u Srbiji, a ima ih oko 1.800, biće prisutni policijski službenici sve do kraja nastave koji će preventivno delovati da ne dođe do prekršaja i sprečavati njihovo izvršenje“, rekao je Stevandić za RTS.

On je rekao da će u toku ove godine MUP zaposliti novih 1.200 policijskih službenika i ocenio da će time biti obezbeđeno da svaka škola ima policajca koji će brinuti o bezbednosti učenika i zaposlenih.

„Poseban akcenat stavićemo i na učenike u saobraćaju u zonama škola, kao i na otkrivanje vatrenog oružja, psihoaktivnih supstanci“, naveo je Stevandić.

9 comments on “Od danas veće prisustvo policije u školama

  1. Eeeee Srbijo

    Kad čujem državni sekretar !!,odmah znam o kakvom čoveku se radi i kakvo znanje ima.

    Reply
  2. Шпанац

    Сад можемо да будемо мирни. Кад понестане траве може одма да се набави . Не мора дете да прелази улицу и излаже себе опасности да га неко удари.

    Reply
  3. Istina

    Razvaljen sistem, razvaljena država… Dešavaju se ovakve stvari i u svetu, ali:
    -policija neće doprineti mirnoći, spokoju učenika u školama,
    -gde se vidi prisustvo policije to znači neki strah, nesigurnost…,
    -dugogodišnje ne pojavljivanje redovnih policijskih patrola u gradu, naseljenom mestu, selu, iznenada i u školi, je doprinelo porastu kriminala i nesigurnosti u društvu,
    -sada je najbolje stimulisati nastavnike da pričaju sa decom, da se gledaju sa decom…
    -pojačati rad psihologa, pedagoga…
    Elem, kao što nastavnici od preobimnog i nepotrebnog gradiva nemaju vremena da se posvete deci, da pričaju sa decom da se sa njima našale, tako je i u zdravstvu. Lekari se jedva bore da popune neke tabele, a pacijenta jedva i da registruju. Nema ih dovoljno kao ni prosvetnih radnika, psihologa, spremačica…
    Nekada je svaki razredni starešina, pa i nastavnik u dušu znali svako dete. Znali su šta imaju u torbi, kako razmišljaju, kada su nezadovoljni…Danas oni ne stignu da zapamte ni sva imena deci, a kamo li da sa njima pričaju…
    Porez, preregistracija, kutije, sanduci, zaključavaj oružje, uzimaj pare od naroda… Nekada se u svakoj kući u selu nalazila puška okačena na zid i niko nije pipao osim vlasnika…, a danas? Sladak Šešeljev porez na oružje koje niko neće da ukine, zašto??? Koliko se nesreća dogodi sa registrovanim oružjem?
    Mora sve da se menja iz korena…

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.