Vidrice druge u Srbiji

Na finalnom turniru Kupa Srbije, na kojem je učestvovalo šest najboljih ekipa države za dečake rođene 2011. godine i mlađe, a koji je minulog vikenda održan u Petnici, „Vidrice“ su osvojile drugo mesto, pošto su u finalu poražene od ekipe Šapca sa 7:5.

Mladi Valjevci su još jednom potvrdili odličan rad svih u klubu, pošto su u prvom kolu savladale Tent iz Obrenovca sa 14:9, da bi nakon dramatičnog meča i uložene žalbe na rezultat utakmice drugog kola protiv Partizana, susret bio registrovan sa 11:10 u korist Valisa.

„Vidrice“ su u toj utakmici vodile 11:10, uspele da oduzmu loptu crno – belima, 16 sekundi pre kraja meča, da bi, umesto da je čuvaju do isteka vremena, ponete žagorom prepune tribine, krenule u kontru, no bačena lopta je završila pred golmanom Partizana, pa je nad njim usledio faul za isključenje, da bi isključeni vaterpolista Valisa plivajući ka svojoj polovini na centru dotakao jednog igrača Partizana, što po pravilima nije dozvoljeno, i kažnjava se četvercem. Međutim dok se to dešavalo lopta je bila pred golom Valjevaca, Partizan nije realizovao napad, vreme je isteklo, a onda je delegat sudijama sugerisao da bi trebalo da se dosudi kazneni udarac za Beograđane. Igrači oba tima su napustili bazen, dečak Partizana je bio precizan iz četverca, pa je rezultat glasio 11:11. Usledila je serija četveraca u kojoj je Partizan bio bolji, ali se posle žalbe Valisa rezultat vratio na 11:10.

Ovom pobedom „Vidrice“ su izborile plasman u finale, pa je nedeljni prepodnevni meč sa ekipom Šapca, koji su „čivijaši“ dobili sa 8:6, bio uvertira za veliko finale i ponovni susret sa istim protivnikom.

Šabac je ponovo bio uspešniji, ovaj put sa 7:5, pa je Valisu pripalo drugo mesto u Srbiji.

Turnir je bio organizovan na najvišem nivou, brojni roditelji dece iz Beograda, Šapca, Obrenovca, Novog Sada i Valjeva pravili su sjajnu atmosferu na prepunoj tribini, a ostaje žal što niko iz Vaterpolo saveza Srbije nije našao za shodno da dođe u Petnicu i takmičenju da potrebnu dozu ozbiljnosti, jer već za nekoliko godina ovi klinci bi trebalo da budu naslednici zlatnih generacija „delfina“.

Valisovci su se borili do poslednjeg atoma snage, pa trener Dragan Milošević, kao i svi u stručnom štabu i upravi mogu biti ponosni na postignuti rezultat.

Ono zbog čega bi Grad trebalo da bude ponosan je činjenica da je ovo jedini ekipni sport u kojem neka od mlađih selekcija, sastavljena isključivo od valjevske dece, parira najboljim klubovima u državi i bori se za naziv šampiona.

Pomenućemo i imena tih dečaka, da bi kroz nekoliko godina bili u prilici da vidimo kakvo blago ima Valjevo.

To su: Luka Radović, Đorđe Urošević, Mihailo Radojičić, Vukašin Pušić, David Mladenović, Vasilije Rašević, Ognjen Jakovljević, Veljko Vesić, Lazar Todorović, Viktor Savić, Lazar Ičagić, Uroš Marković, Đorđe Petrović, Viktor Todorović (kapiten) i Nikola Vidaković.

Treba reći da je nekako u senci ovog turnira odigrana utakmica četvrtog kola Super lige Srbije za plasman od prvog do šestog mesta, u kojoj je Valis u Petnici doživeo poraz od ekipe Šapca od 19:12 (4:2, 5:7, 5:1, 5:2).

tekst i foto:VK Valis /fejsbuk

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.