Rekli su o 2022.god – Skupština

Ova godina polako se bliži kraju. Šefove odborničkih grupa i predsednicu Skupštine pitali smo šta je za njih najveći utisak ove godine na izmaku.

Snežana Rakić  SNS predsednica Skupštine:

Za razliku od nekih prethodnih godina mislim da mo mi u Skupštini imali jednu odličnu komunikaciju što se tiče odnosa predsednika Skupštine i odbornika. Svi oni su se korektno ponašali, argumentovano govorili . Blo je možda nekih varnica , manjih ili većih, bilo je podnošenja i krivičnih prijava , ali sve je to sastavni deo političkog života i dijaloga. Zadovoljna sma kulturom dijaloga i možda je jedina moja primedba obimnost sednica, odnosno veliki broj tačaka. To su ujedno i zamerke većeg broja odbornika. Ali i o tome ćemo naredne godine voditi računa. To je možda i ključni razlog što smo budžet usvojili u novembru , juče planove i programe.

Svim sugradjanima želim sreću i dobro zdravlje pre svega, mir i slogu , svako lično dobro .

Radojica Rstić šef odborničke grupe SNS:

Najveći utisak za mene je da smo konačno počeli rekonstrukciju Šeste škole i rešavanjem pitanja upisa dece u vrtiće. Veliki utisak je i završetak Gerontološkog centra . A kada je u pitanju Skupština najveći utisak na mene ostavlja to što smo još u novembru usvojili budžet grada i na jučerašnjoj sednici planove i programe preduzeće. Sada svi mogu početi sa radom bez problema i čekanja već od prvog dana nove godine. To je prvi put da su programi usvojeni pre Nove godine. Vi znate da su programi nekad usvajani u februaru pa i u martu. Sada to nije slučaj i neće biti kašnjenja sa realizacijom. Verujem da će im  ova efikasnost Skupštine biti podrška da sve realizuju.

Svi gradjanima Valjeva želim najpre dobro zdravlje, sreću, blagostanje i naravno ostvarenje svega onog što sebi lično žele.

Djordje Pavlović šef odbroničke grupe SPS:

U današnje vreme posedovati istinske vrednosti je ogroman teret. Ako si obrazovan bićeš podsetnik  neobrazovanima na njihovu lenjost i glupost, a ako si dobar i pošten ugrožavaš njihovo nepoštenje i nedostatak dostjanstva. Poštovani građani Valjeva, nikada nemojte zaboraviti šta vam je ova vlast (Lazar Gojković, i njegova ekspertska prva petorka- Radoica Ristić, Snežana Rakić, Viktor Mićić, Vladimir Blagojević i Branko Vuković) uradila za dve godine i kako vas samo konstantno ponižava. Umesto da vam služe oni su izabrali bahatost.

Želim vam svima srećnu i uspešnu novu 2023. godinu i pozivam vas da nam se pridružite u borbi za lepše i bolje Valjevo.Valjevo obrazovanih, poštenih i dobrih ljudi. Živi i zdravi bili!

Željko Trifunović Lokalni front:

Godina koja prolazi ostaviće u meni tri dugotrajna utiska. Prvi je svež, nedavno objavljeni rezultati popisa koji su veoma jasno otkrili koliko su prazne bile desetogodišnje priče o „smanjenu nezaposlenosti“ i nevidjenom napretku Srbije. Drugi utisak je da su gradske vlasti propustile sedam godina u kojima nije učinjeno ništa da se eliminiše najveći zagađivač našeg vazduha, kotao iz 1927 godine u „Krušiku“ koji 365 dana u godini guta 3 do 5 tona kolubarskog lignita za samo jedan sat.Treći utisak je da su aprilski izbori pokazali svetlo na kraju tunela. Ako posmatramo samo izborne jedinice užeg gradskog područja, primećuje se ogroman pad broja glasova stranke na vlasti u odnosu na izbore iz 2020. Nešto slično pokazali su i smehotresni izbori za savete mesnih zajednica.

Želeo bih da godina koja dolazi nabolje promeni bar jedan, ako ne i sva tri moja utiska iz 2022. Valjevo mora postati grad u koji mladi hrle, a stari žive duže i bolje  u državi koja više nije četvrta najsiromašnija u Evropi. Da u godini koja dolazi kotao iz „Krušika“ ode u zasluženu penziju, pre nego što proslavi stoti rodjendan. I ono najvažnije: da uslov za zapošljavanje i bolje plate više nikada ne bude članska karta bilo koje stranke!

 

7 comments on “Rekli su o 2022.god – Skupština

 1. Predrag Savić

  Malo podsećanje: krajem 2015.usvojeni su godišnji programi javnih preduzeća za narednu 2016. i objavljeni u „Glasniku“ broj 10 (sveska 1) od 28.decembra 2015. Modu da se programi usvajajaju kada godina poodmakne uveo je SNS baš od te 2016.godine.
  Uostalom, mnogo važniji Plan kvaliteta vazduha 2022-2027 biće (u najboljem slučaju) usvojen tek 2023…

  Reply
 2. Strasno

  Istinske vrednosti Pavlovicu? Zaista? Nije te bar malo sramota svojih vrednosti koje si pokazao dok si bio direktor Vodovoda? Bar malo? I ti pricas o vrednostima? Ni obraza ni srama.

  Reply
  1. NapreDNO

   Botino, smorili ste vise s jednom te istom pricom. Daj malo originalnosti.Ili ste videli od vodje ono Djilas lopov, kad ono ipak nije vise.
   A uostalom, narod zna ko je ko…. Da ne pominjem Zinasu, Nevidljivu decu, razne sexualne prestupnike, ljude koji pucaju u devojke i sl, rasiste, fasiste, falsifikatore, prevarante… itd sve te delatnosti pokrivate u Skusptini….
   Zato pssstttt…

   Reply
 3. Ana

  Meni je najveći utisak da je Radojica iz Tubića i dalje tu gde jeste i posle svih „rezultata“.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.