Novi izgled prostora kod Granda

Plato izmedju Desankinog i spomenika Živojinu Mišiću neće više izgledati isto. Ruže koje su decenijama bile stare sada će zameniti novo zelenilo. „Zadržaćemo geometrijski oblik , ali se sada sadi bilje koje će biti dekorativno u svakom godišnjem dobu“, kaže direktorka JKP Vidrak Ksenija Badem.

Više decenija prostor izmedju dva spomenika na mermernom trgu izgledao je isto. Ruže i šimšir vremenom su dopunjavani, menjani, ali sve ima svoj vek trajanja.

„Mi smo i ruže i šimšir, ono što je moglo da se iskoristi jer je najveći deo propao , jednostavno sve je bilo jako staro, posadili na dva kružna toka. Videćemo šta će se od toga primiti zaista i onda ćemo oblikovati te delove . Sada uredjujemo postojeći prostor kod Granda tako što sadimo novo bilje“, objašnjava Badem .

Kako Badem navodi u postojećem geometrijskom obliku biće zasadjeno zimzeleno šiblje, trajnice i aromatično bilje . „Radi se o vrstama koje su dekorativne u svim godišnjim dobima , dakle tokom svih sezona . Zadržaćemo postojeći geometrijski oblik , sadimo biljne kulture koje će ulepšati postojeći prostor“, kaže Ksenija Badem.

Sredstva za novo ozelenjavanje izdvojio je Grad Valjevo u iznosu od 3,5 miliona dinara sa PDV-om, a novac će biti utrošen za nabavku novih sadnica , pripremu zemlje za sadnju. Pored prostora kod Granda nove sadnice biljaka biće posadjene i ispred Centra za kulturu.

3 comments on “Novi izgled prostora kod Granda

 1. Smiljka

  Aaaaa, pitanje da li su ovi radovi zvanično odobreni od larmademika Tečorea? Biće da nisu – nije se opalio sa nekolko sličica s radnicima pred Zlatiborom, a možda i ne sme tu da zalazi zbog profesora Čiče?

  Reply
 2. Istina

  Ma postavite to plastičo šiblje i nemate nikakvo održavanje…
  Pa ništa lepše nema nego kada se ukrasno cveće budi iz zimskog sna, recimo kada ruže počnu da cvetaju, pa kad dolazi jesen…
  Vi hoćete zamrznutu sliku trga.
  Bruka!

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.