Odlaže se početak grejne sezone

Početak grejne sezone u Valjevu se odlaže sa 15. oktobra na 31. oktobar ove godine, potvrdjeno je u Gradskoj upravi Valjeva. Odluka o pomeranju početka grejne sezone u našem gradu doneta je na osnovu pisane preporuke koju je uputila  predsednica Vlade Srbije  Ana Brnabić, pojasnio je za Vamediu gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

„Što se tiče Grada i Toplane sve je spremno za početak grejne sezone, ali na osnovu preporuka Vlade Republike Srbije sa cijem uštede energenata doneta je odluka da se početak sezone odloži. Ono što je najvažnije mi smo kao grad obezbedili energente na vreme , Toplana je izvršila remonte i očekujemo da će grejna sezona početi najkasnije 31.oktobra“, izjavio je za Vamediu gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.

Da bi do pomeranja početka grejne sezone moglo doći pre dva dana praktično je najavila sama premijerka Brnabić u izjavi koju su preneli nacionalni mediji: „Spremni smo za grejnu sezonu, energenata ima dovoljno. Bilo bi energetski neefikasno i nerazumno da kada je temperatura 22 stepena Celzijusa uključujemo grejanje. Nema potrebe da počnu tople probe i da centralno grejanje krene pre kraja oktobra. Nema potrebe da budemo bahati i rasipnici. Sve i da nije energetska kriza, nije potrebno da se uključuje grejanje na visokim temperaturama“, izjavila je premijerka Republike Srbije Ana Brnabić.

Gradonačelnik Gojković za Vamediu kaže da je obaveza lokalne samouprave da poštuje odluke Vlade Srbije. „Vlada Srbije već je dala preporuke za mere štednje i u skladu sa tim mi ćemo i postupati. Ono što je zaista najvažnije jeste da su energenti obezbedjeni,“kaže Gojković.

 

4 comments on “Odlaže se početak grejne sezone

 1. Sara

  Sigurna sam da Brnabićka u vili na Dedinju nema grejanje, jer njoj ne mogu da ne verujem. Kad ona kaže šefe visoke su temperature a on klimne glavom.?!?Jutarnja temperatura 6 stepeni , deca i bolesni… Pali kvarcne, klime, plaćaj struju, grejanje cele godine ,pa kupi lekove… I opet ćutimo, ali grejanja nema, visoke temperature reče čale

  Reply
 2. Ivan Valjevski

  Bravo. Napredno nema šta. Ovako se štedi energija i sprečava zagađenje vazduha. Po prognozama i u novembru će biti visoke temperature, pa predlažem da se početak grejne sezone odloži do 01.12.2022. god., pa ko preživi, preživi. Treba rasteretiti Fond PIO.

  Reply
 3. Pera

  Na isto mu izađe !!!
  Potrošiće se više struje za peći i klimu a manje za gas i mazut.
  Jedino će narodu uzeti pare za nepotrošeno i lepo ga izmaltretirati !!!

  Reply
 4. Пера писар

  Фолиранти. Уговори са топланом више не важе? Сад је реч геј премијера јача од уговора, па да. Да ли то значи да ћете искључити грејање у јануару ако буде 19 степени? Али ћете свакако наплатити.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.