Jedna osoba nastradala, 16 povređeno nakon prevrtanja autobusa kod brane

Jedna ženska osoba je poginula, a 16 penzionera iz Osečine, Dragijevice i Osladića povređeno je u saobraćajnoj nesreći koja se danas pre podne dogodila u blizini ulaska u kompleks brane i hidroakumulacije „Rovni“, 12 kilometara jugozapadno od Valjeva.

Nesreća se dogodila kada se mini-bus „Alko tursa“, koji je penzionere prevozio na jednodnevni izlet u manastire valjevskog kraja, pod za sada nerazjašnjenim okolnostima, nakon što se zaustavio na parkingu ispred kontrolne kućice na ulazu brane, otisnuo u rikverc na nizbrdici, probio zaštitnu ogradu a onda se nekoliko puta prevrnuo niz 50 metara duboku padinu.

Svim povređenima je ukazana pomoć u Urgentnom centru valjevske bolnice. Troje povređenih je u najtežem stanju zbog višestrukih povreda i preloma, dok su ostalima povrede sanirane, njihovo stanje je stabilno i mnogi od njih već će danas biti otpušteni na kućno lečenje.

Penzioneri iz Osečine prvo su bili u manastiru Jovanja, a potom su želeli da put nastave ka manastiru Lelić, pa se vozač autobusa uputio ka brani, kako bi pitao za put koji je sa te lokacije praktično prečica do Lelića. Kada je vozač izašao iz mini-busa i zaputio se do kućice čuvara na brani, vozilo se otisnulo u nazad i sletelo niz padinu.

Dalja istraga treba da pokaže kako je došlo do toga, pa je naložen vanredni tehnički pregled mini-busa, dok će vozač biti saslušan u Osnovnom tužilaštvu u Valjevu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.