Više javno tužilaštvo: Saslušan čuvar KPZ Valjevo

U Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je ispitan čuvar u KPZ u Valjevu Vitomir O. (1968) osumnjičen za primanje mita od jednog osuđenika, kako ga ne bi prijavio za disciplinski prestup, objavljeno je na web stranici Tužilaštva.

U saopštenju Tužilaštva se navodi da je osumnjičeni  na saslušanju delimično priznao krivicu.

“Tužilaštvo je nakon saslušanja predložilo sudiji za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu da osumnjičenom odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom ponovio krivično delo.

Vitom O. se tereti za krivično delo Primanje mita.

Sumnja se da je Vitomir O. početkom maja 2022. godine oko 19 časova uočio osuđenika V.Ž. kako koristi mobilni telefon, koji mu je odmah oduzeo te ga uveo u svoje službene prostorije gde je zahtevao od osuđenika da mu preda 1.000 evra da protiv njega ne bi pokrenuo disciplinski postupak.

Pošto V.Ž. nije imao navedeni iznos, njegov rođeni brat M.Ž. je, kako se sumnja, putem postneta sa svog mobilnog telefona uplatio 46.000 dinara (400 evra) na račun osumnjičenog”, navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

2 comments on “Više javno tužilaštvo: Saslušan čuvar KPZ Valjevo

  1. Komina

    vi tek sada gistro to potezete,svuda se to radi a u Valjevu po najvisee,licno sam se uverio da su svi korumpirani,pocevsi od cenzursano pa na dalje,svi uzimaju mito!!da bi covek izasao na vikend traze od 1500e do 2500e,ko ima pare bice na vijendy,ko nema necee!trebali ste to mnogo God ranije da vidite sta se radi i kakvi su uslovi,a ne kada dodje delegacija da sklone robove da ne mogu da vide i kazu nistaaaa!!svaka cast izuzecima,ali 96 procenata su smradovi i djubrad,opet kazem iz licnog iskustva pisem i pricam ovo,Nacelnicu i upravu smenite jer oveme nece biti kraja,hoce trenutno ali nastavice se kao poslednjih 20 god😉

    Reply
  2. Milan

    kako je doktorima dozvoljen mito? zasto cuvari da budu izostavljeni? Kako doktorima tako svima dozvoliti da primaju mito do istog iznosa, a mislum da je 800 evra

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.