Na Divčibarama se gradi Bike park

Uz podršku ministarstva turizma na Divčibarama će biti izgradjen Biciklistički park. Vrednost radova 14,4 miliona dinara.

foto:pixabay

Turistička organizacija Valjevo i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, zaključili su ugovor broj 401-00-1701/1/2022-08 od 02.08.2022.godine o realizaciji Projekta  „Biciklistički park (Bike park) -Turističko planinsko mesto Divčibare“ kojim su za izgradnju navedenog objekta obezbeđena bespovratna sredstva kroz subvencionisanje programa razvoja turizma.

Izgradnja objekta Biciklističkog parka (Bike park) u naseljenom mestu Divčibare, realizuje se prema Projektu „Biciklistički park (Bike park) -Turističko planinsko mesto Divčibare“  koji je odobrilo Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija i u skladu sa Odlukom o budžetu grada Valjeva za 2022. godinu.

Predračunska vrednost objekta Biciklističkog parka (Bike park) iznosi 14.490.960,00 dinara. Sredstva za izgradnju navedenog objekta obezbeđena su iz sledećih izvora i to:

– iznos od 11.000.000,00 dinara obezbedilo je Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija  iz Programa rasporeda i korišćenja subvencija, transfera  i dotacija namenjenih za projekte razvoja turizma u 2022.godini,

– preostala nedostajuća sredstva za realizaciju ovog Projekta obezbeđena su iz budžeta grada Valjeva za 2022 godinu.

Rok za završetak  radova na izgradnji objekta Biciklističkog parka je šest meseci od dana zaključenja ugovora.

4 comments on “Na Divčibarama se gradi Bike park

 1. @@

  Konacno neki konkretan sadrazaj na Divcibarama. Ne prica se samo o fekalijama i zgradurinama

  Reply
 2. Građanin

  Zar je moguće da je u Valjevu sve naopako,izglefafadu im zamenili mesta glavi i zadnjici

  Reply
 3. Dejan

  Dopada mi se ova ideja. Vidimo da je Mionica uspela da izgradi reputaciju ozbiljnog centra u očima Biciklištičkog saveza. Moglo bi i Valjevo na sličan način da se predstavi i nametne za neka ozbiljnija takmičenja, a ovaj projekat bi tome mogao da pomogne, naročito što većinu novca obezbeđuje ministarstvo.

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.