Kup Srbije – rvanje

Protekle nedelje u hali „Omni Centra“ održao se KUP Srbije u rvanju prvi put u novom formatu sa prenosnim peharom. Prepunom gledalištu predstavilo se 130 rvača iz 18 klubova, medju kojima su bili Viktor Nemeš, prvak sveta, Mate Nemeš, prvak Evrope, Branko Kovačević, bronzani sa prvenstva sveta U23 i mnogi drugi perspektivni reprezentativci kao što su Aleksa Ilić i Žarko Dickov.

Pozdravnu reč imali su gradonačelnik Lazar Gojković i predsednik Rvačkog Saveza Centralne Srbije Djordje Kalanović. Turnir je zvanično otvorio predsednik Sportskog Saveza Srbije naš proslavljeni olimpijac Davor Štefanek. Dogadjaj je takodje uveličalo i prisustvo Damira Mikeca našeg olimpijca. Do stvaranja fantastične atmosfere u hali značajno je doprineo i nastup popularne umetnice Milice Dosković koja je svojom  pesmom „Ne dam“ izazvala ovacije.

Rvački klub Mladost iz Valjeva je nastupao sa 6 rvača od kojih je samo 1 svojim uzrastom senior. Medjutim, i pored dosta mlade ekipe postiže se odličan rezultat 3 bronzane medalje i dva 5 mesta. Luka Pavlović, Dimitrije Radovanović i Strahinja Djermanović stižu do bronze uz dve pobede i jedan poraz dok Andrić Bojan i Milutinović Nemanja propuštaju priliku u borbama za treće mesto. U ekipnom plasmanu visoko 6. mesto za „Mladost“ u seniorskoj konkurenciji je neverovatan uspeh. Trofej je ove godine otišao u ruke Beograskog Radničkog.

Važno je pomenuti da je dogadjaj ispratila medijska kuća sa nacionalnom frekvencijom Arena Sport TV u direktnom prenosu, a da se tako nešto izvede  bilo je potrebno ispuniti stroge tehničke i organizacione uslove, koje u Valjevu jedino ispunjava hala „Omni Centra“ a njeno korišćenje besplatno je omogućio  direktor gospodin Aleksandar Njegovan kome dugujemo veliku zahvalnost.

Sa obzirom da je post od 34 godine bez takmičenja na nacionalnom nivou u rvanju grčko-rimskim stilom prekinut ovakvim spektaklom verujemo da ćemo češće biti domaćini i time promovisati naše Valjevo u najbojem svetlu.

Zahvaljujemo se firmama „Ingrap-Omni“, „Agromarket“, „Trgoteka“,  „Orhideja“  i mnogim drugima koji su pomogli organizaciju i bez kojih ne bi uspeli.

Dušan Arsenijević

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.