Koncert “Lirika”

U muzičkoj školi „Živorad Grbić“  biće održan  koncert renomirane umetnice, soprana Anete Ilić i istaknutog pijaniste Vladimira Gligorića, koji će se održati u četvrtak, 14. aprila, s početkom u 19 časova u svečanoj sali MŠ „Živorad Grbić“.

Njihove karijere u zemlji i inostranstvu čine brojni koncerti, kao i programi širokog stilskog dijapazona, a posebno neguju izvođaštvo srpske umetničke muzike, što je rezultiralo sa nekoliko izdatih kompakt diskova za ugledne inostrane izdavače.

Naši poznati umetnici nastupiće na koncertu pod nazivom „LIRIKA“ i izvešće program koji čine pesme Petra Konjovića, Dušana Radića, Ljubice Marić i Isidore Žebeljan. Poznato je da lirika Petra Konjovića pripada jednim od najviših dometa srpske solo pesme. Na svež i vedar ciklus Dušana Radića od tri odabrane pesme, nadovezuje se neobična recitacija uz klavir Ljubice Marić, naziva „Čarobnica“ na tekst iz Ovidijevih „Metamorfoza“, mistična impresija – bajalica. Ciklus pesama Isidore Žebeljan, naziva „Rukoveti“, komponovan je na pesme srpske narodne lirike iz Vojvodine, pa i Novog Sada, i svojim originalnim jezikom i uspešnim i ubedljivim prikazom jednostavnih tekstova, umetničkim muzičkim jezikom osvaja simpatije publike.

Ovaj koncert podržao je SOKOJ.

Za valjevsku publiku je, kao i svi drugi koncerti u organizaciji valjevske muzičke škole, besplatan

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.