Ove godine na SPREG-u 135 izlagača i sajam zapošljavanja

Sajam privrede zapadne Srbije „SPREG 2022“ biće ove godine održan u Omni centru od 7. do 9. aprila. Jovan Grujić iz Agencije Gati, koja je organizator sajma kaže da će ove godine na 70% štandova biti proizvodjači .

Zbog epidemije korona virusa sajam nije održan prethodnih godina , a ove godine počeće na Blagovesti.

“Ove godine sajam će biti održan na oko  2.000 kvm izložbenog prostora u glavnoj hali i na otvorenom. Mala hala služiće za propratne dogadjaje. Ove godine potrudili smo se da sajam približimo I mladima , a li naravno pre svega program je u vezi sa svim značajnijim privrednim dešavanjima,”najavljuje Jovan Grujić u ime organizatora Agencije Gati koja je I idejni tvorac sajamske mnifestacije.

Kako se moglo čuti na tradicionalnoj konferenciji za novinare koja prethodi sajmu , ove godine posetioce očekuje 61 izložbeni stand od čega je na  otvorenom  19., a u zatvorenom delu  42 od čega je 6 grupnih.

“Preliminaran broj izlagača je  135, a izlagači dolaze iz više od 30 gradova i opština Srbije. Važno je da istaknemo da je ove godine kad je u pitanju struktura  izlagača,  na 70% štandova su proizvođači, 30% ostala privreda. Ceo otvoreni izložbeni prostor posvećen  je poljoprivredi kao što su : traktori, mehanizacija i priključne mašine, oprema za navodnjavanje, rasadnici, cvečari”, kaže Grujić.

Ove godine Grujić je najavio učešće Grada Valjeva i preduzeća Agrorazvoj. Otvaranju sajma koje je predvidjeno za 10.30h , 7-og aprila prisustvovaće I gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković I predsednik Opštine MIonica Boban Janković dok će sajam svečano otvoriti Dejan Stojnić momercijalni direktor kopanije Blist.

“Na ovogodišnjem SPREG-u organizovano uz podršku lokalnih samouprava, turističkih organizacija i udruženja preduzetnika izlažu Grad Zrenjanin i opštine: Ljig, Osečina, Mionica, Bogatić, Priboj, Odžaci i Bač, naravno grad Valjevo I preduzeće Agrorazvoj. Pored centralnog izložbenog prostora pripremili smo I niz propratnih dogadjaja sa zanimljivim I aktuelnim temama. Ove godine u okviru sajma biće održan I sajam zapošljavanja , tačnije u petak 8. Aprila, a očekuje se učešće dvadesetak poslodavaca i poseta od par hiljada kandidata, ” rekao je Grujić.

PROPRATNI DOGAĐAJI NA SAJMU:

Četvrtak 7.4. u 12,00h – naziv teme: Mogućnost elektronske podrške unapredenju sistema bezbednosti hrane- predavač: prof. dr Dragiša Savić, redovni profesor, dekan tehnološkog fakulteta u Leskovcu, Univerziteta u Nišu.

13,00h – BudžetirAJMO“ – predstavljanje elektronskog internet segmenta Projekta COR Gromobran (Građanski Otvoren Realan – Maksimalno Održiv Budžet-Redovno Aktivno nadgledan); Centar za održiv lokalni i regionalni razvoj Šušeoka uz podršku Olof Palme Centra | Vlade Švedske

PETAK 8.4. od 10,00-13,00h – NSZ Filijala Valjevo „Sajam zapošljavanja“

13h – Tribina: Akademija strukovnih studija Valjevo – „Znanje i veštine za novo vreme“

Na SPREG-u će biti održana i nagradna igra i akcija „Štand za drvo“. “ Mi se trudimo da to uvek bude nešto vezano za ekologiju. Glavna nagrada  je zato eko peć Blist . Nastavićemo ove godine sakupljanje novca za Treću osnovnu školu  . Skupljamo priloge za akciju “Drvo za sreću” kako bismo obezbedili 110 sadnica za dvorište škole. I ono što smo mi odavno najavili da ćemo za svaki stand koji smo izdali na sajmu , a to je oko 50 štandova , mi ćemo kao organizatori sajma da se potrudimo da posadimo za svaki stand po jedno drvo u gradu  I to smo nazvali akcijom „Štand za drvo“, najvio je Grujić.

Organzatori su uputili poziv privrednicima, poljoprivrednicima i gradanima Valjeva i okruga da posete sajam na koji je ulaz  besplatan. Radno vreme sajma čet-pet. 10h-19h i 10h-16h.

3 comments on “Ove godine na SPREG-u 135 izlagača i sajam zapošljavanja

  1. Petar Markovic

    Lepa i korisna manifestacija za grad. Dobro je odrzati tradiciju i u ova teska vremena koja traju evo već 30 godina…

    Reply
    1. sin anarhije

      Kakav grad , takva i manifestacija i obratno …. pola dodje da nesto popije za dzaba , valja se , a i sve sto ne kosta dobro dodje ….

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.