IZBORI2022/Pokreni se Osečina-Pljačka budžeta

IZBORI 2022

Zamena led rasvete u opštini Osečina, odnosno javno-privatno partnerstvo je na štetu građana opštine Osečina“ saopštava Grupa građana Pokreni se. Saopštenje GG Pokreni se prenosimo u celosti:

„Pod okriljem uštede električne energije i manjih računa za struju vladajuća SNS garnitura  u Osečini oštećuje budžet za 500.000€.

Napominjemo da su ovakva, i slična, javno – privatna partnerstva predmet mnogobrojnih istraga u Srbiji, a da su firme koje se bave sličnim i istim poslovima prepoznate u Evropskoj uniji kao visokorizične.

Naime, godišnje će opština Osečina da plaća „privatnom partneru“ 52.027,35€ + 20pdv = 62.432,82€

62.432,82€ x 15 god. = 936.492,30€

A kada bi opština podigla dugoročni kredit na 15 godina, kupila sve svetiljke (1041) po prosečnoj ceni iz projekta od 250€ i sama ih postavila to bi iznosilo ukupno oko 420.000€ sa kamatom i radom uračunatim u ovu sumu.

Znači oštećenje budžeta za više od 500.000€!

Pritom, ovaj ugovor ne podrazumeva nijedno novo sijalično mesto u čitavoj opštini u narednih 15 godina.

Za ovih 500.000€ može da se uradi 20km asfalta, pa ovim putem pozivamo odbornike vladajuće koalicije da objasne svojim meštanima po mesnim zajednicama zašto nemaju asfalt.“

11 comments on “IZBORI2022/Pokreni se Osečina-Pljačka budžeta

  1. Miki

    Jesu u ovom GG iz Osecine oni likovi sto vredjaju narod i prete na drustvenim mrezama?

    Reply
  2. Milutin

    Ima da vas Nikola Tomic oduva na izborima, jer ga voli narod, zato sto drzi do reci. Ne ide po selima da obecava nesto sto ne moze da ispuni. Uvek je drzao decko do svoje reci i zato zasluzuje svu paznju.

    Reply
  3. M. G.

    Sve sto se uradi to je na stetu vas koji znate samo da hejtujete, sedite sa strane i samo kukate kako nesto ne valja i ne treba. Boli vas napredak, jer znate da to utice na vas i vase politicko delovanje, da vam rad i rezultat drugih obesmisljava vase politicko postojanje.

    Reply
  4. Dragica

    Ne bih ni znala da postojite da se niste oglasili ovim saopstenjem. Nema od mene glasa za vas, zasto vam smeta rasveta i sto se nesto uradi?

    Reply
  5. Jana

    Ja cu glasati za rad i rezultat i zato je Vucic bez konkurencije. Svi ostali nista nisu ponudili gradjanima konkretno, sem sopstvene mrznje prema politickim protivnicima.

    Reply
  6. Mile Seljak

    Vi cete da im uradite asfalt? Nismo znali sta je asfalt kod nas u selu dok nisu naprednjaci dosli na vlast. Mislili smo da je kamion sodera sve sto moze seljak da dobije od vlasti.

    Reply
  7. Teta Zora

    Nikola je najjaci!!! Osecina je procvetala od kad je on tu i da ga sluzi zdravlje i sreca i pozdrav od teta Zore.

    Reply
  8. Sloba Fensi Frizura Markovic

    Vi ste promasen slucaj gospodo. Za vas nece glasati ni iz vase kuce, narocito ovi gde ima rasvete. 😄

    Reply
  9. Evo rekorda

    Sve prethodne komentare je napisao jedan bot, za samo 10-ak minuta. Bravo! Zasluzio je podrigusu.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.