IZBORI2022/SSP- Postoji prava i lažna opozicija

IZBORI 2022

Na glasačkom listiću za parlamentarne izbore postoji opozicija i kvazi opozicija, praktično sateliti SNS-a, stav je Stranke slobode i pravde u Valjevu. Po njihovom mišljenju SPS u Valjevu nije opozicija već podrška Alekandru Vučiću. „Pitajte ih da li je održan sastanak SPS-SNS u Valjevu o zajedničkom nastupu u kampanji?“, kaže Branko Ivković koji je na konferenciji za novinare javnosti predočio i svoju biografiju. SSP je izneo i konkretne ciljeve za koje se zalaže.

Andjelka Djuričić Rakić kaže da je važno  da građani Valjeva znaju šta Ujedinjeni za pobedu Srbije sa Marinikom Tepić na čelu garantuju.

„ Stvorićemo pravednu Srbiju- u kojoj će svako ko se ogrešio o zakon odgovarati, a svako ko se ogrešio o ljude biti lustriran, uvešćemo ekonomski patriotizam- što podrazumeva ulaganje u domaću privredu, poljoprivredu, povećanje plata u svim sektorima, vraćanju rasprodatih nacionalnih bogatstava, napravićemo sistem u kom je čovek na prvom mestu, stavićemo život ispred profita jer ćemo jasno i nedvosmisleno zabraniti iskopavanje litijuma, bora, kao i izgradnju mini hidroelektrana i obavezati svaku kompaniju da poštuje ekološke standarde. , formiraćemo Alimentacioni fond koji postoji u svim razvijenim zemljama sveta, a koji će omogućiti da samohrani roditelji imaju materijalnu sigurnost, a država će se refundirati od nesvesnog roditelja, donećemo Zakon roditelj- negovatelj koji već punih devet godina čeka u Skupštinskoj proceduri, kojim zakonom će biti izjednačen položaj roditelja dece sa invaliditetom sa položajem hranitelja, kako bi roditelji, a ne treća lica, brinuli o deci sa invaliditetom. Da bismo ušli u ovaj proces ozdravljenja našeg društva, moramo da izađemo na izbore u nedelju 3. aprila i da glasamo ZA one koji ujedinjuju i koji imaju plan za moralni, ekonomski, pravni i socijalni oporavak naše zemlje. Zbog toga vas sve pozivam da 3. aprila zaokružite PROMENE IZ KORENA“ , poručila je Djuričić Rakić.

Na pitanje Vamedie da li je bilo bolje da je sva opozicija za izbore bila okupljena ili je bolje što se ide u više kolona kandidat za poslanika sa liste Ujedinjeni za Srbiju Branko Ivković kaže da je ono što je bilo moguće da se okupi to se i okupilo. S druge strane treba pogledati liste za parlamentarne izbore.

„Moramo da napravimo tu razliku izmedju opozicije i lažne opozicije  . Ako neko smatra da smo mi ovde trebali da sedimo ovde sa predstavnicima koji stoje iza jednog Miše Vacića, Zavetnika i da ne nabrajam tih skarednih ličnosti koji ne znam kako ljudima da objasnimo jesu sateliti vlasti , a ima ih još mnogo , treba da zna da je to kvazi opozicija, kvazi patriotska linija. Ja sam se uvek pitao koji je to kantar kojim se  meri patriotizam , a sigurno se ne meri pripadnošću nekoj stranci. Mi tu vidimo samo paljenje baklji i mahanje zastavama. To je sve . Oni imaju samo jedan zadatak , a to je da napadaju ono što jeste prava opozicija. Što se nas tiče mi smo na pravom mestu. I da smo se okupili sa ljudima sa kjima imamo isti cilj , srušiti ovo zlo i promeniti ovaj sistem“, rekao je Ivković.

Na konstataciju Vamedie da se u Valjevu i SPS deklariše kao opozicija Ivković odgovara da je dovoljno  pogledati glasački listić za predsednika.

„SPS podržava kandidaturu Aleksandra Vučića . Kakva je to opozicija ? Kakva je to opozicija u našem gradu? Imali smo poslanika iz Valjeva svih ovih godina , a on se ničim nije bavio sem podrškom, puna usta podrške Aleksandru Vučiću i zahvalnost njemu što smo uopšte živi i što postojimo. MI SPS ne smatramo opozicijom, čak mogu reći se malo i vredjamo kad mediji napišu za njih opozicija , oni nisu opozicija. Nikakva. Mi to vidimo i sada na medijima , oni vode kampanju kao za lokalne izbore , idu po selima obećavaju nasipanje puteva i slično. Ovo su republički i predsednički izbori. A moram da kažem da ćete pun kapacitet SSP-a videti, nadam se što pre, kada budu lokalni izbori. Videćete i našu ideju i našu misiju oko koje smo se i okupili. Ko zaokružuje SPS, Zavetnike i ostale , taj zaokružuje Aleksandra Vučića i ovo zlo. I tu ne treba da bude nikakve dileme. Nikakve dileme. Kao novinari možete ih pitati , da li su,  ovde u Valjevu, imali zajednički sastanak pred ovu kampanju , SPS i SNS? I dogovor oko zajedničkog nastupa u kampanji? Ovo što vidimo poslednjih dana su jeftini politički poeni. Oni su toliko godina saradnici.“

Što se tiče koalicije Moramo, Ivković navodi da je  u decembru stajala  otvorena ponuda od koalicije Ujedinjeni za Srbiju da pristupe. „ Oni su imali svoje razloge zašto nisu pristupili . To je njihovo pravo. Nemamo ništa protiv njih . Gradjani će pokazati šta misle. Po mom ličnom shvatanju to je jedan politički eksperiment okupljanja 60 raznorodnih organizacija“.

Kandidat za poslanika sa liste Ujedinjeni za pobedu Srbije Branko Ivković javnosti na uvid pružio je i svoju biografiju:

„Moje ime je Branko Ivković, advokat sam, predsednik GrO Stranke slobode i pravde Valjevo i poslanički kandidat na listi Ujedinjeni za pobedu Srbije pod rednim brojem 57. Rođen sam 1975. godine u Valjevu gde sam završio OŠ “ Miša Dudić“ ( sada OŠ “Vladika Nikolaj Velimirović“). Nakon toga završio sam i Valjevsku gimnaziju, a zatim i Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu – međunarodni smer. Pripravnički staž sam obavio u Okružnom sudu u Valjevu, nakon čega sam se sada već daleke 2002. godine upisao u imenik advokata Advokatske komore Šabac, u okviru koje sam za punih 20 godina bavljenja advokatskom profesijom, obavljao i više funkcija, između ostalog i predsedavajućeg Odbora advokata Valjevo, na koju činjenicu sam posebno ponosan. Oženjen sam i otac troje dece. Do pre dve godine nisam aktivno učestvovao u političkom životu, a moja politička orijentacija je desni centar.

Odluka da prihvatim kandidaturu za narodnog poslanika nije bila laka. Međutim, kada znate da ćete za samo nekoliko dana izaći na crtu najvećem zlu u srpskoj istoriji zajedno sa 250 Spartanaca na listi Ujedinjenih za pobedu Srbije, na listi koju su podržali naši brojni poznati sugrađani, između ostalih i Aleksandar Obradović i Dr Boško Đukanović, kada svakog dana dobijate podršku od znanih i neznanih časnih i poštenih Valjevki i Valjevaca, nema dileme da ste na pravom mestu u pravo vreme!

Sasvim je jasno šta naši sugrađani očekuju od kandidata za narodnog poslanika sa liste Ujedinjeni za pobedu Srbije – njegova obaveza je da ponovo podigne barjak Valjeva u najvišem predstavničkom domu naše države, barjak koji više od jedne decenije stoji skrajnut u nekom od skupštinskih podruma prekriven prašinom! Mandat narodnog poslanika više nikada ne sme biti mandat jednog čoveka, ne sme biti ni mandat stranke na čijoj listi je izabran, taj mandat pripada građanima Valjeva!”

Gordan Milosavljević za izbore kaže da je u pitanju dan kada  će građani Srbije odlučiti u kakvoj državi žele da žive.  „Da li u državi ogrezloj u kriminalu i korupciji, u državi gde institucije države ne fukcionišu i gde o svemu odlučuje jedan čovek ili u državi koja brine o svojim građanima, u državi gde se posao dobija shodno stručnosti a ne pripadnosti partiji, gde se penzije ne otimaju, gde su plate i penzije dostojne čoveka, gde se poštuje zakon i on važi za sve podjednako. Zato pozivam građane Valjeva a posebno penzionere da izađu na izbore 3. aprila i da na parlamentarnim izborima glasaju za listu Ujedinjeni za pobedu Srbije koja se nalzi na rednom broju 5 koju predvodi Marinika Tepić a da na predsedničkim izborima glasaju za generala Ponoša tako što će zaokružiti redni broj 4.“, rekao je Milosavljević.

12 comments on “IZBORI2022/SSP- Postoji prava i lažna opozicija

    1. Milutin

      Ne razumem da se neko kandiduje ispred Djilasa? Ajde ispred opozicije koja nije bila na vlasti, ali da budes Djilasov vojnik, koji je ojadio sa ekipom Srbiju, to nikada necu razumeti.

      Reply
  1. Crveni

    Sto ne kazes Ivkovicu da i ti i gazda ti radite za napredjake? Vi ste tu samo da razvucete glasove opozicije.

    Reply
        1. Naprdno

          Bote, ne opterecuj se ti Pavlovicem. Nema brige za njega. I tvoji bi njega, raspitaj se malo.

          Reply
  2. Moralista kako da ne

    Postoje ljudi koje hoce narod na izborima, a postojite i vi xexexe. Ti ces da odredjujes ko je pravi, a ko nije, ti pricas o moralu kao da te ne poznaje narod u Valjevu??????

    Reply
    1. Nušić

      Rado, Rado, pa tvoja stranka je već 10 godina na vlasti i zašto ga nije uhapsila? Nemoj, Rado, više sa tom pričom. Glupo je to, Rado. Glupo i više ne prolazi kod naroda,

      Reply
  3. Gradjanin koji gleda zlo očima

    Uvek bilo tako biće, kao i sada naprimer Šešelj najveće zlo sa Miloševićem Srbije

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.