Zapaženi rezultati rada Udruženja u 2021.godini

Udruženje boraca Valjevo izdalo je saopštenje za javnost u kome je napravljen osvrt na rad Udruženja u ovoj godini. Saopštenje prenosimo u celosti:

“Udruženje boraca Valjevo je u 2021 godini postiglo najveće rezultate rada od kada je osnovano.

Izborili smo se za celu Srbiju da se konačno donese Zakon o borcu koji je stupio na snagu 01.01.2021. godine i sada je faza podele boračkih legitimacija koje se vrši u udruženju uz poštovanje mera i što manjih kontakata zbog virusa Korone.

Zakon mora da se popravi u narednom periodu što se tiče prava boraca.

Posle uvida u bazu podataka tačno će se znati koliko boraca u Srbiji ima i ko je dobio status borca i koliko zakon možemo popraviti.

Izborili smo se za izgled boračke legitimacije za sve korisnike a njih je osam i to je predlog Lj. Bradića koji je bio član radne grupe za izgled legitimacije.

Udruženje boraca Valjevo je sprovodilo u 2021 godini program Medvednik odobren od strane grada Valjeva i sada projekat Borisav -Tradicije 19 odobren od strane ministarstva za boračka pitanja gde su obezbeđeni besplatni lekarski pregledi, besplatne optičarske usluge sa dobijanjem naočara za vid, besplatne jednodnevne i višednevne ekskurzije, besplatne majice, rance, prsluke, maske, kačkete, kape, kalendare, priveske, hemijske sa logom udruženja, besplatne lanč pakete, brsplatno druženje sa keteringom i drugo i kroz sve gore navedene aktivnosti uključeno je 1326 naših članova što je fantastičan rezultat.

Ostvarili smo odličnu saradnju sa gradom Valjevom, ministarstvom za boračka pitanja i skoro svim medijima u Valjevu i van Valjeva što je veoma bitno.

Otvoreni smo za sve institucije uz obostranu saradnju.

Podelili smo i paketiće za novu 2022 godinu deci ratnih vojnih invalida i socijalno ugroženih boraca donacija Europroma Valjevo.

Uspeli smo da overimo oko 20 zdravstvenih knjižica i da se isti bolesni borci ozbiljno leče i operišu, zaposleno je petoro dece, rešeni problemi oko struje za par boraca koji su bili u dosta teškom stanju, zakazali smo nekoliko hitnih operacija u Beogradu a sve u skladu sa Zakonom.

Najbitnije je ostvarena odlična saradnja sa kabinetom predsednika Srbije a posebno sa šefom kabineta Ivicom Kojić gde smo u samom predsedništvu razgovarali šest puta uz prisustvo ministara i direktora ostalih institucija koji su rešili mnoge probleme. Upravo iz tih razgovora rešili smo mnogo problema i nastavljamo dalju dobru saradnju.

Izmenjen je zakon na inicijativu Lj. Bradića da teški ratni vojni invalidi bez ekstremiteta(ruku ili nogu) i oni koji su izgubili vid da ponovo mogu da istvare pravo da na 7 godina dobiju besplatno automobil u klasi Floride.

Osnovana je radna grupa oko isplate ratnih dnevnica pri Vladi Srbije i to za sada ide dosta traljavo ali mi nikada od toga nećemo odustati ili svima sredstva ili da vrate sredstva oni koji su naplatili kako bi svi bili isti.

Ministarstvo za boračka pitanja je isplatilo sve prinadležnosti ratnim vojnim invalidima, borcima koji imaju pravo, porodicama poginulih boraca, mirnodopskim i civilnim invalidima rata sem razlike za 2018 godinu.

Mi nastavljamo dalje sa radom na projektu Borisav-Tradicije 19 odobren od strane ministarstva za boračka pitanja i sledi osvećenje Spomen ploče postavljene na prostorijama Udruženja boraca Valjevo.

Progon nas koji vodimo udruženja od strane Osnovnih tužilaštava se nastavio u 2021 godini tako da nas to ometa u radu i ukoliko ne prestane krećemo sa demokratskim štrajkom kako bi se konačno oslobodili policijske države iz 90ih.

Želimo srećnu i zdravu novu 2022 godinu našim članovima i svim građanima Valjeva i Republike Srbije.

 

Gvozdeni puk Valjevo i Srbije i

Udruženje boraca Valjevo

Gen sek i predsednik

Lj. Bradić”

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.