Veliko interesovanje Valjevaca za film o Tomi Zdravkoviću

Već od 1.oktobra kada je u Valjevu počelo prikazivanje filma o velikom srpskom pevaču za projekcije se traži karta više. Zbog epidemiološke situacije za svaku projekciju u prodaji su  samo mesta za polovinu sale.red za kupovinu karte

Film, koji potpisuje Dragan Bjelogrlić, o Tomi Zdravkoviću u Valjevu se prikazuje do 10. oktobra u Centru za kulturu u dve dnevne projekcije u 18h I 20h, a cena karte je 350 dinara. Emotivna priča o životu pevača čija je pesma svakog bar jednom dodirnula pobudila je pažnju ne samo starijih I sredovečnih Valjevaca već I mladih što svedoči o tome da su njegove pesme postale bezvremenske.

Redovi za kupovinu karta su jako dugi I Valjevcima ne smeta čekanje kako bi dobili mogućnost da pogledaju ovo sjajno filmsko ostvarenje . Sam film je pored biografije pevača  s jedne strane, s druge I svedočenje o jednom vremenu I ljudima koji su to vreme obeležili.

Film „Toma“ je impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, njegove ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetičkom miljeu tadašnje Jugoslavije.

Prvi kadrovi ovog filma snimljeni su u Valjevu a sam film  nastao je  po ideji Željka Joksimovića, Baneta Obradovića i Dragana Bjelogrlića. Scenario potpisuju Nikola Pejaković i Zoran Lisinac, režiju Zoran Lisinac i Dragan Bjelogrlić, a muziku upravo Valjevac Željko Joksimović.

“Ovo je priča o duši”, navedeno je u opisu filma, a svaki gledalac iz sale izlazi sa svojim utiskom I najčešće svojim suzama.

Radno vreme blagajne od 16.00 č do 21.00 č. Za ulazak u salu neophodna je maska.

 

 

1 comment on “Veliko interesovanje Valjevaca za film o Tomi Zdravkoviću

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.