3000 I 100% bolovanje za vakcinisane

Vlada Srbije usvojila je odluku o dodeli 3000 dinara svakom vakcinisanom gradjaninu Srbije, ali I odluku kojom se bolovanje onima koji su vakcinisani ili ne mogu da budu vakcinisani iz zdravstvenih razloga, a ipak su oboleli od korona virusa isplaćuje u visini od 100 % dok se bolovanje za nevakcinisane , a obolele isplaćuje u visini od 65%.

Dodatna novčana podrška u iznosu od po 3.000 dinara predviđena je za sve građane Srbije koji su do sada vakcinisani i sve one koji će do 31. maja primiti bar prvu dozu vakcine.

Od 1. do 15. juna, preko sajta Uprave za trezor, biće otvoren portal za prijavljivanje građana za ovu novčanu pomoć. Odmah nakon ovog roka počeće isplata, koja će trajati do kraja juna. Novčanu pomoć primiće i svi vakcinisani penzioneri, kao i oni koji to nameravaju da urade tokom maja. Za njih će isplata ići po automatizmu i nije potrebno da se prijavljuju.

Usvojena je I  dopuna Zaključka Vlade od 2. aprila 2020. godine kojom bi se naknada zarade u visini od 100 odsto osnova za naknadu zarade isplaćivala samo zaposlenima koji su na bolovanju zbog potvrđene zarazne bolesti COVID-19, a vakcinisani su, kao i zaposlenima koji iz zdravstvenih razloga ne mogu biti vakcinisani.

Ostali zaposleni koji se razbole od kovida dobijali bi naknadu zarade za vreme bolovanja od 65 odsto zarade.

1 comment on “3000 I 100% bolovanje za vakcinisane

  1. Mirjana

    Prvu dozu vakcine(sinofarm)muz i ja smo primili19.03.u medjuvremenu on je postao pozitivan i smesten u bolnicu a ja dobila resenje o izolaciji i po isteku istog dobila drugu dozu,suprug je preminuo zbog osnovnih bolesti,a meni je bolovanje obracunato65%,sve se desilo u aprilu i isplata ce biti 10.05.Radim u privatnoj firmi i pitam imam li pravo na pun iznos.Hvala.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.