Od danas ugostiteljski objekti rade I u zatvorenom

Od danas  ugostiteljski objekti u zatvorenom mogu da rade do 22 časa, uz 50 odsto popunjenosti kapaciteta, poštovanje distance od 1,5 do dva metra i bez muzike. O proslavama će se odlučivati naknadno.

Krizni štab Srbije doneo je novu odluku vezanu za način rada ugostiteljskih objekata kojom se omogućuje I rad u zatvorenom . Radno vreme ostaje do 22 sata, a epidemiolog Branislav Tiodorović kaže da će ova odluka ponovo biti razmatrana , ali da ona prvenstveno zavisi od broja zaraženih na dnevnom nivou.

Ugostitelji će moći da rade , ali sa 50% kapaciteta u zatvorenom I sa obaveznom distancom od 1,5 m . I ddalje ostaje obaveza nošenja maski u toku kretanja u objektu. Produženje radnog vremena I rad noćnih klubova biće dozvoljen samo u slučaju poboljšanja rezultata mera odnosno, smanjenja broja zaraženih.

Za sada nema odluke o organizovanim proslavama , ali ono što je ponato jeste da u objektima neće moći da bude muzike. Ostaje naa snazi I mera vezana za zabranu okupljanja za više od 5 osoba.  

Pojedini nacionalni mediji poslednjih dana prenosili su informacije o tome da bi proslave matura za školarce mogle biti eventualno organizovane na otvorenom , ali novih odluka na ovu temu nema.

Tiodorović je u obraćanju medijiima , kada su u pitanju benefiti za one koji su vakcinisani, ponovio stav da svaka odluka o tome mora biti u skladu sa medicinskim merama, pravnim normama i u skladu sa zaštitom ljudskih prava.

“Radi se na tome da i oni koji iz opravdanih razloga nisu mogli da se vakcinišu moraju da imaju određene benefite, uz negativan PCR test,” objasnio je Tiodorović.

Vlada Srbije donela je odluke vezane za benefite vakcinisanih koje za sada, po ovoj odluci očekuje 3000 dinara I u slučaju obolevanja isplata bolovanja u iznosu od 100%. Pojedini beogradski mediji spekulišu I na temu još nekih benefita vezanih za vakcinisane gradjane I normalizaciju njihovog života, ali drugih konkretnih odluka na tu temu , sem mogućnosti putovanja, nije bilo na sednici Vlade.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.