Da li će ove Zadušnice biti drugačije?

Krizni štab Srbije zasedaće danas u 15 h kako bi bile donete odluke vezane za pooštravanje protivepidemijskih mera. Kako prenose nacionalni mediji pred Kriznim štabom su tri moguća scenarija.

Kako je najavljeno početkom ove nedelje, Krizni štab Srbije trebalo bi da danas donese odluku o novim merama. Nacionalni mediji prenose da se medicinski deo Kriznog štaba izjašnjava za potpuno zaključavanje u trajanju od sedam do deset dana pri čemu bi radile jedino trgovine prehrane i apoteke.

Drugi mogući scenario koji se pominje jeste skraćenje radnog vremena po ugledu na prethodni vikend, a treći pak da sve bude zatvoreno samo za dane vikenda ponovo izuzev trgovina i apoteka.

Svaki od mogućih scenarija za sada , po rečima epidemiologa Kriznog štaba ne podrazumeva uvodjenjee vanrednog stanja ili pak policijskog časa. Epidemilog i član Kriznog štaba Predrag Kon rekao je da, međutim, Medicinski deo štaba ne može sam da odlučuje sam o policijskom času i uvođenju vanrednog stanja, ali da jednog ozbiljnijeg oblika zatvaranja mora biti.

Ova odluka vezana za predstojeći vikend posebno interesuje gradjane Srbije s obzirom da se u Srbiji sutra obeležavaju Zadušnice, verski praznik koji podrazumeva izlazak na groblja pa I jedan oblik porodičnih okupljanja.

Pojedini nacionalni mediji za sada najavljuju mogućnost pooštrene kontrole  na grobljima kako bi se ispoštovala zabrana okupljanja za više od pet ljudi I ovu kontrolu definišu kao zabranu okupljanja na jednom grobnom mestu za više od pet ljudi.

Ipak konačan stav daće Krizni štab na današnjoj sednici koja počinje u 15 h , nakon saopštavanja poslednjih podataka vezanih za broj obolelih od korona virusa u Srbiji.

1 comment on “Da li će ove Zadušnice biti drugačije?

  1. Posetilac

    Ma neka dođu mrtvi u posetu živima,to je najbolje rešenje,mrtvima ne može niko ništa i zdravi su

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.