Valjevac zvuči u Londonu

      1 коментар на Valjevac zvuči u Londonu

I u vremenu korone, istinski talenat nađe načina da zazvuči, obraduje i učini ponosnim i svoju školu i svoj grad. Poslednja nedelja februara , donela je takvo raspoloženje u MŠ „Živorad Grbić“, zahvaljujući velikom uspehu njenog učenika, mladog pijaniste, Andrije Tanaskovića.

Andrija Tanasković je učenik 1. razreda SMŠ ( klasa klavira: prof. Slavica Rajevac/ prof. Ivan Mitrović, raz. starešina: prof. Tijana Stanojević)  i ujedno jedan od najuspešnijih predstavnika klavirskog odseka u istoriji valjevske muzičke škole. Ovaj mladi umetnik je do sada svoj pijanistički izraz gradio i odnegovao na raznim takmičenjima međunarodnog i republičkog ranga, i u zemlji i u inostranstvu, ali ga i predstavio koncertiranjem na mnogobrojnim nastupima u u svojoj zemlji i inostranstvu. Raskošna muzikalnost, rafiniranost u interpetaciji, snažan, kolorističan ton jesu karakteristike Andrijinog muziciranja i svakako  glavni razlog što je krajem februara proglašen za jednog od pobednika renomiranog svetskog takmičenja mladih pijanista ” International Music Competition “London” Grand Prize Virtuoso” .

Kao jednog od najboljih, Andriju u koncertnoj sezoni 2021/2022. očekuje koncert u jednoj od najpoznatijih svetskih koncertnih sala, na sceni čuvenog “Royal Albert Hall” u Londonu.

„Andrijin uspeh jeste velika potvrda njegovog talenta, ali i usmerenog, stručnog i posvećenog rada njegovih profesora, Slavice Rajevac i Ivana Mitrovića“, tvrdi direktorka muzičke škole, mr Suzana Radovanović Perić. Činjenica da se ovakav potencijal razvija u valjevskoj muzičkoj školi,  jeste privilegija svih nas koji radimo sa muzički nadarenom valjevskom decom, ali i dokaz da se talenti u ovoj školi prepoznaju, podstiču, usmeravaju, grade i vrlo stručno vrednuju. Andrijina nagrada  je nesumnjivo jedan vrlo značajan uspon na novi vrh u njegovom pijanističkom razvoju, što često ostaje nedosanjani san mnogih koji se bave muzikom, ali i pokazatelj da u Valjevu postoji škola u kojoj je moguće takve snove i sanjati i dosanjati. Mladi ljudi poput Andrije Tanaskovića, jesu lice kojim MŠ „Živorad Grbić“ nastupa pred svojim gradom, publikom, zemljom ali pre svega, svim mališanima koji će se naći za koju godinu u muzičkoj školi kao njeni novi đaci i novi šampioni“ – završava direktorka škole. 

Sigurno je  da će ovaj uspeh učiniti da Andrija zasija kao novo perspektivno ime u srpskom svetu pijanizma, ali svakako i   inicirati solistički koncert mladog valjevskog pijaniste pred valjevskom publikom,  kao predpremijeru londonskog nastupa čim uslovi to dozvole.

1 comment on “Valjevac zvuči u Londonu

  1. Maestro

    Bravo. Vi ste nas ponos. Za nas grad i za našu Srbiju. Puno uspeha u daljem radu. Želim vam da ostvarite svoje snove i dostignete najdalje Zvezde. Tako mlad covek a toliko uspješan u svjetskim razmerama. Ne zaboravite nas.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.