Radovi na izgradnji brzih traka Iverak –Nepričava na nekoliko lokacija

Na nekoliko lokacija trenutno se izvode radovi na izgradnji brzih traka koje će Valjevo povezati sa autoputem Miloš Veliki. Ministar Momirović očekuje završetak radova do kraja godine, a gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković navodi da proces eksproprijacije, koji je obaveza grada, napreduje predvidjenim tokom.

započeti radovi na putu za Mionicu

Put M4 , odnosno deonica puta Iverak –Nepričava dugogodišnja je priča u Valjevu ipak prvi pomak u pravcu realizacije vidljiv je već poslednjih meseci na nekoliko lokacija na kojima su otvorena gradilišta.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović nedavno je prilikom obilaska radova izjavio da se rokovi moraju ubrzati u suret najavljenim investitorima.

„Moramo da ubrzamo radove. U prošlosti smo imali mnogo problema sa eksproprijacijom, a sada je 80 % toga završeno. Ukupno 1400 parcela je u pitanju i mi više nemamo vremena za čekanje . Ja mislim da mi do kraja godine možemo da završimo ovu trasu . pproblem su nam mostovi. Ovde postoje dva mosta koja treba da izgradimo, ukupne dužine 2600 metara . Rokovi moraju da budu ubrzani, velike investicije dolaze i ne smemo to da propustimo, nema vremena za čekanje“, rekao je Momirović.

Da je najavljeni dolazak investitora prioritet svih gradskih aktivnosti potvrdjuje gradonačelnik Valjeva Lazar Gojjković koji kaže da je na Valjevu obaveza eksproprijacije.

„Brza saobraćajnica se radi u nekoliko katastarskih opština i koliko mi imamo informaciju sve teče po planu. Ono što je do grada Valjeva mi smo ozbiljno ušli u rešavanje tog dela naših obaveza. Trenutno se radi na katastraskoj parceli Popučke i delom Valjevska Loznica . Do sada su završeni Divci i Klanica i isplaćeni . Tempo kojim idemo ukazuje na to da ćemo ispratiti dinamiku radova koji traju“, rekao je Gojković.

U prvoj polovini juna prošle godine ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukure Srbije, JP “Putevi Srbije” i kompanija “Čajna Šandong” potpisali su komercijalni ugovor vredan 158 miliona evra o projektovanju i izgradnji brze saobraćajnice od Iverka do Lajkovca, kojim će Valjevo biti povezano sa auto-putem “Miloš Veliki”i regulaciji reke Kolubare

Kao početak radova ozvaničen je 17. jun , kada se moglo čuti da je ukupna dužina deonice  18,3 kilimetara.Na trasi će se nalaziti 25 objekata, 2,5 kilometara mostova i jedna petlja, a deo ovog projekta je i potpuno uređenje reke Kolubare i vodotokova, što bi trebalo da spreči  dalja plavljenja ovog dela Srbije.

deo započetih radova, put ka Mionici

Finansijer projekta je Vlada Srbije, investitor “Putevi Srbije”, a radove  izvodi kineska kompanija “Čajna Šandong”,u skladu sa državnim sporazumom Srbije i Kine.Brza saobraćajnica Iverak-Lajkovac predstavlja poprečnu vezu u putnoj mreži Srbije i povezaće delove Bosne i Hercegovine sa auto-putem “Miloš Veliki”i Koridorom 10 i projektovana je za brzinu do 100 kilometara na sat

4 comments on “Radovi na izgradnji brzih traka Iverak –Nepričava na nekoliko lokacija

      1. ostecen

        kakav komentar hoces na ovu da kazemo zakonsku otimacinu imovine…prihvati sta ti se nudi i gubi se iz kuce ako ne prihvatis i ne iselis dodju i zbrinu te u kpdom valjevo

        Reply
  1. Valjevac

    Eksproprijacija ne ide po planu. A cene koje se nude na ime nadoknade su sramotne i ispod svakog realnog stanja na tržištu.
    Gradske vlasti nisu blagovremeno sprovele eksproprijaciju i sada na brzinu hoće da otmu nečiju dedovinu.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.