13. Tribinа „Valjevski gimnazijalci“

Tribina iz  će se održati večeras  u 19 časova. Gost tribine je prof. dr  Goran Mašanović – Univerzitet Sauthempton (Engleska)

Linkovi za praćenje tribine su:

zoom (meeting): https://us02web.zoom.us/j/81313809103

youtube (livestream):  https://youtu.be/yWsYVkQGAEk

Goran Mašanović je bio učenik Valjevske Gimnazije od 1984. do 1988. Osvajao je najviše nagrade na takmičenjima iz fizike i matematike. Diplomirao je 1995. na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu kao student generacije, a završio magistarski rad 1998. na istom fakultetu na temu fiber optičkih senzora magnetnog polja.
Od 2000. godine živi u Engleskoj gde je 2005. doktorirao na Univerzitetu Sari (University of Surrey) iz oblasti silicijumske fotonike, a 2009. magistrirao na istom univerzitetu na temu unapređenja nastave korišćenjem novih tehnologija. Od 2012. godine je redovni profesor na Univerzitetu u Sauthemptonu (University of Southampton) u najprestižnijem britanskom i jednom od najboljih svetskih instituta za optiku (Optoelectronics Research Centre – ORC) gde vodi grupu za silicijumsku fotoniku srednje infracrvene oblasti. Njegova grupa radi na realizaciji integrisanih optičkih kola za data centre, samovozeće automobile i senzore za medicinu i kontrolu kvaliteta vode. Projekti koje prof. Mašanović vodi finansiraju industrija, Ministarstvo za nauku i Akademija nauka.
Takođe je gostujući profesor na Elektrotehničkom Fakultetu u Beogradu. Autor je preko 400 naučnih radova i dobitnik više nagrada za istraživanje i držanje nastave. Goran je član nekoliko srpskih udruženja u Velikoj Britaniji koja rade na promociji srpske kulture, umetnosti, jezika i istorije. 

Izvršni odbor

Odbora za obeležavanje 150 godina Valjevske gimnazije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.