Nagrade diplomcima, studentima i zaposlenima na Dan Akademije

Državna Akademija strukovnih studija “Zapadna Srbija” svečano je u sredu 16. decembra obeležila prvu godinu postojanja i rada, a na Svečanoj akademiji u valjevskom Odseku Akademije (nekadašnji VIPOS), uz poštovanje svih propisanih epidemioloških mera, organizovana je tradicionalna dodela diploma za studente završenih osnovnih i master studija.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Najbolji diplomirani student osnovnih studija valjevskog Odseka Akademije je Marijana Kovačević, student programa Poslovna ekonomija, modul Finansije, bankarstvo i osiguranje, sa prosečnom ocenom 9,63. Najbolji diplomirani student master studija u našem Odseku je Nenad Živković, student programa Poslovna ekonomija i informatika, sa prosečnom ocenom 9,17. Kao najbolji diplomci, Marijana i Nenad su dobili novčanu nagradu.

Vrednim knjigama nagrađeni su najbolji studenti po godinama studija u školskoj 2019/2020. godini: Tamara Marković, prva godina osnovnih studija, sa prosečnom ocenom 9,63 i Desanka Pantelić, druga godina osnovnih studija, sa prosečnom ocenom 9,41. Među studentima prve godine master studija, kao najbolje, nagrađene su Jelena Tomić i Milenka Jelisavčić, studentkinje prve godine, sa prosečnom ocenom 8,40. Za doprinos radu Studentskog parlamenta Akademije nagrađena je i Jelena Pantović, student osnovnih studija Poslovne informatike našeg Odseka.

Što se tiče zaposlenih u valjevskom Odseku Akademije strukovnih studija „Zapadna Srbija“, nagrada i priznanje za dugogodišnji rad uručena je mr Andriji Tošiću, koji je ceo svoj, puni radni vek od 40 godina proveo kao predavač u Višoj ekonomskoj školi „Prota Mateja Nenadović“, VIPOS-u i konačno Odseku Akademije.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jubilarne nagrade povodom 20, odnosno, 30 godina rada u ovoj insituciji dodeljene su Dragani Vujanić i dr Ilji Staniševiću, odnosno, dr Đorđu Pavloviću. Nagrada i pohvalnica novom doktoru nauka pripala je dr Đorđu Petroviću. Najzad, valjevski Odsek Akademije je na svečanosti uručio priznanja i nagrade za profesora i radnika godine – dr Đorđu Petroviću i Svetlani Krstić.

„Tačno godinu dana je prošlo od kako je odlukom Vlade Srbije osnovana Akademija, spajanjem dve visoke škole u Užicu i Valjevu. Prethodnih godinu dana prošlo je u pravnim i formalnim aktivnostima koje su neophodne za funkcionisanje Akademije, od formiranja organa upravljanja, do stručnih organa i studentskog parlamenta, a uiz to radilo se u izmenjenim uslovima zbog pandemije. Ono što nas čeka i na čemu već sada radimo jeste akreditacija  ustanove i ponovna akreditacija studija na daljinu koje smo već imali, a imaju dobru perspektivu i zainteresovanost budućih studenata. U ovoj godini, što se tiče našeg Odseka, upisana je i četvrta generacija studenata master studija, za koje imamo kontinuirano interesovanje od samog početka“, istakla je u obraćanju novinarima mr Vesna Marković, pomoćnica predsednika Akademije za nastavna pitanja.

U ime nagrađenih studenata, profesorima i zaposlenima Akademije, valjevskog Odseka, zahvalio se najbolji diplomac na master studijama Nenad Živković.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.