“Digitalna promocija turizma u Valjevu”

Valjevski Odsek Akademije strukovnih studija Zapadna Srbija bio je domaćin Konferencije “Digitalna promocija turizma u Valjevu”, čiji organizator je Udruženje za ekonomsko osnaživanje žena ,,ŽEM” Valjevo, uz podršku Grada Valjeva, Turističke organizacije Valjeva i našeg Odseka Akademije.

Kako je objasnila Ljiljana Stanojević, predsednica Udruženja “ŽEM”, cilj ove Konferencije, jeste da se turistička ponuda ponuda valjevskog kraja unapredi modernism informacionim i digitalnim tehnologijama, “kako bi bila predstavljena u što boljem svetlu i na taj način privukla što veći broj turista na naše područje”.

Po rečima Ane Marković, direktorke TOV-a, dosadašnja iskustva u promociji pokazala su da su za turizam najveći potencijal društvene mreže jer se njima najlakše i najbrže, a po najmanjem cenama, dolazi se do najviše potencijalnih korisnika. Kako je rekla, “turistička ponuda našeg kraja se mora objediniti i predstaviti na internet”.

“Savremeni čovek koji je bar 4 sata dnevno provede na mobilnom telefonu, pogotovo mlađa populacije, nema previše vremena da istražuje i sada je veliki izazov kako naša turistička ponda da dođe na ekran i u svest jednog potencijalnog korisnika. Ponuda je velika, a mi moramo biti vidljiviji, a ne ispod jorgana”, istakla je Tijana Sekulić iz Centra za digitalnu transformaciju Srbije.

U radu Konferencije, učestvovali su i nastavnici valjevskog Odseka Akademije, dr Biljana Rabasović  i dr Vladimir Krivošejev, koji su pripremili segment “Unapređenje turizma valjevskog kraja kroz digitalnu promociju”.

 “Republička strategija turizma kao dva turistička proizvoda Valjeva navodi prirodu i kulturu. Uvidom u to kakva je digitalna prezentacija ovih proizvoda, uradili smo analizu veb sajtova koji ih predstavljaju, kao i ključnih sajtova za rezervaciju smešataja, posle čega smo došli do nekoliko zaključaka. Primetno je da je u ekspanziji porast privatnog smeštaja, apartmana, kuća i vikendica, što je potpuno u trendu. Analizirali smo i sajtove ponuđača turističke ponude i došli do zaključka da je seoski turizam u digitalnoj transformaciji najtanji i da je njima treba podrška”, rekla je dr Biljana Rabasović.

Učesnike Konferencije pozdravila je i Emina Beković iz Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, koje je pružilo podršku ovom projektu.

2 comments on ““Digitalna promocija turizma u Valjevu”

  1. Hiram

    Turistička organizacija Valjevo nema nikakvu strategiju razvoja turizma u našem kraju. Sledstveno tome nema i nikakav plan komunikacije i promocije turističke ponude našeg kraja. Komunikacija i promocija se planiraju. Naša turistička organizacija to nikako da nauči.

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.