54 nova registrovana slučaja korona virusa- Dve osobe preminule

Po podacima Zavoda za javno zdravlje 5.novmebra u 13h u Valjevu je registrovano još 54 slučaja korona virusa. Dve osobe su na žalost preminule.

Na bolničkom lečenju trenutno se nalazi 31 lice dok je 497 osoba u kućnoj izolaciji. U protekla 24h još dve osobe su preminule od posledica korona virusa pa je ukupan broj umrlih u Valjevu od početka epidemije 37.

Ukupan broj obolelih u Valjevu je 1791.

Ostale opštine KO: Lajovac 6, Ljig 9, Mionica, Osečina i Ub po 4 novozaražena.

Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić izjavio je danas da će, zbog trenutne epidemijske situacije, Krizni štab za suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 razmotriti potrebu za drugačijom organizacijom obrazovno-vaspitnog rada u osnovnim i srednjim školama.

Ružić je objasnio da se obrazovno-vaspitni rad u školama organizuje u skladu sa kalendarom obrazovno-vaspitnog rada, koji predviđa jesenji raspust za učenike osnovnih škola od 11. do 13. novembra.

Prema kalendaru, prvi radni dan za osnovce trebalo bi da bude 16. novembar, ukazao je on i napomenuo da, s druge strane, kalendarom nije predviđen jesenji raspust za učenike srednjih škola, kao ni za osnovne i srednje škole na teritoriji AP Vojvodine.

Nastava u školama biće organizovana u najboljem interesu učenika i zaposlenih, poručio je on i naglasio da je u ovoj situaciji najvažniji zadatak bezbednost i zaštita zdravlja učenika, studenata i zaposlenih u obrazovno-vaspitnim ustanovama.

Prema njegovoj oceni, obrazovni sistem je, pored zdravstvenog, pod najvećim opterećenjem i prosvetni radnici su pokazali visok nivo profesionalizma i odgovornosti u primeni utvrđenih mera zaštite tokom epidemije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.