Mionica:Obeležena Evropska nedelja mobilnosti

Opština Mionica  treći put obeležava  Evropsku nedelju mobilnosti i na taj način doprinosi povećanju svesti o značaju urbane mobilnosti i saobraćaja bez izduvnih gasova. Ovogodišnji program obiluje zanimljivim i edukativnim sadržajem u koji su pored starijih, ponajviše, uključena  i deca.

Podsetimo se da je Evropska nedelja mobilnosti godišnja kampanja organizovana od strane Stalne konferencije gradova i opština i Vlade Švedske u okviru programa „Podrška lokalnoj samoupravi na putu EU integracija“

U okviru obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti održane su mnogobrojne aktivnosti, a samo neke od njih su „Pravilno bicikl vozi da te niko ne ugrozi“, takmičenje u brzom hodanju kao i sajam prevoznih sredstava bez izduvnih gasova. Najmalađi Mioničani pokazali su veliku zainteresovanost za očuvanje prirode i zaštitu životne sredine kroz literarne radove, poligone, stripove, pešačenje i sl.

Sutra, 22. septembra je poslednji dan obeležavanja Evropske nedelje mobilnosti i za taj dan planirano je obeležavanje pešačkih staza u Banji Vrujci.

– Ovo je samo jedan od mnogobrojnih koraka koje moramo da napravimo kako bismo živeli u zdravoj sredini i kako bismo našim najmlađima ostavili u nasleđe očuvanu Mionicu. Važno je da se svaki dan ponašamo kao da je Evropska nedelja mobilnosti i da na taj način sačuvamo zdravlje, prirodu, ali  i jedni druge – izjavio je predsednik opštine Mionica Boban Janković.

M.B.

.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.