Donacija za Centralnu kuhinju

Centralna kuhinja valjevskog obdaništa dobila je donaciju u vidu mašine za čišćenje vrednu 310 000 dinara. Mašina je donacija preduzeća „Cake make – torte i kolači“.

Za Cake Make Aleksandra Miloradović iz ovog preduzeća kaže da je u pitanju mlado preduzeće, tek dve godine. „Mi se bavimo pravljenjem torti i kolača i naše celokupno poslovanje se odvija online , nemamo prodajna mesta ni u Beogradu ni nekom drugom gradu . Obzirom da smo mlada firma konkurisali smo za EU PRO progragram dobili smo odredjena bespovratna sredstva za nabavku opreme. S druge strane mi smo želeli da se odužimo zajednici i odlučili smo se za ovu donaciju najvećoj kuhinji u Valjevu. Mašina koju doniramo kupljena je od naših sopstvenih sredstava , a ne sredstava EU i na ovaj način smo mi hteli da pokažemo društveu odgovornost. Mašina je vredna 310 000 dinara“, rekla je Miloradović.

Ona je navela da se mašina odlično pokazala u njihovom radno prostoru i može biti od koristi valjevskoj Centralnoj kuhinji s obzirom da je u potpunosti ekološka i čišćenje vrši na bazi vode.

Na donaciji se zahvalio direktor PU Milica Nožica Zlatomir Marković , a šef Centralne kuhinje Tihomir Matić kaže da je Ustanova unazad tri godine pokušavala da nabavi takav uredjaj: „Očekujem da će koršćenjem ove mašine nivo sanitarne zaštite biti podignut. U ovoj kuhinji dnevno pripremamo oko 7500 obroka što za potrebe PU što za privatne vrtiće, kompletne obroke za narodnu kuhinju, užine za škole . Vodimo posebno računa o higijeni tako da nam je ova donacija, na kojoj se zahvaljujemo, zaista dobrodošla“, rekao je Matić.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.