Obavezno nošenje zaštitnih maski

Krizni Štab RS doneo je odluku o obavezom nošenju maski u zatvorenom prostoru . Ranije predložene mere vezane za okupljanje ostaju na snazi.

foto: covid19.rs

Krizni štab RS je doneo odluku o obaveznom nošenju zaštitinih maski u gradskom, prigradskom, medjugradskom javnom prevozu I putnicima koji ne nose maske neće biti dozvoljen ulaz u prevozna sredstva sa napomenom da zaštitine maske ne moraju biti hirurške već da putnici mogu koristiti pamučne maske za višekratnu upotrebu.

Nošenje zaštitinih maski odredjuje se kao preporuka I u poštama , bankama, javnim institucijama, prodavnicama I tržnim centrima.

Predložene mere zaštite  koje se odnose na preduzetnike, pravna lica, privredna društva i pojedince, još traju.

1.U javnim ustanovama i službama, privrednim društvima, pravnim lica i u objektima preduzetnika, dosledno sprovođenje svih naloženih, predloženih i preporučenih ublaženih mera nadležnih organa  i odgovornih lica.

2. ZA POJEDINACA : povećanu ličnu odgovornost.

  • Na OTVORENOM : održavanje  socijalne  i fizičke distance  do 2m i izbegavanje  boravka  u grupi.
  • U ZATVORENOM: nošenje lične  zaštitne opreme– maske češće provetravanje prostorija i  pojačana higijena ruku, održavanje  socijalne  i fizičke distance  i izbegavanje  dužeg zadržavanja.

3.Na zatvorenom prostoru zabrana okupljanja više od 500 lica( preporučuje se nošenje maske, održavanje fizičke distance i higijena ruku i respiratorna higijena ).

4.Na otvorenom prostoru ne postoji limitacija,koja se odnosi na broj ljudi, ali se treba poštovati fizičko distanciranje između lica minimum 1 metar.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.