Još para iz budžeta za Udruženja gradjana

Grad Valjevo raspisao je još jedan konkurs za sufinansiranje programa Udruženja gradjana u iznosu od 1,3 miliona dinara. Grad je u aprilu za istu namenu već potrošio skoro 15 miliona već tada 5 miliona više od onoga što je bilo predvidjeno budžetom za 2019. godinu.

Početkom godine grad Valjevo je raspisao konkurs za sufinansiranje programa Udruženja gradjana u okvir koga je finansirano čak 30 Udruženja. Javnost je već u aprilu mogla da vidi da se od 10 miliona koliko je bilo predvidjeno budžetom odustalo i potrošilo mnogo više, čak blizu 5 miliona dodato je aproprijacijom na ovu poziciju. Sada je grad raspisao ponovo konkurs za Udruženja na šta će iz gradske kase biti potrošeno još dodatnih 1,3 miliona dinara.

Grad Valjevo po za sada još uvek nepotvrdjenim informacijama po ugledu na prošlu godinu odustaje od jedne po jedne investicije, ali zato nastavlja da nemilice troši novac gradjana na manifestacije i Udruženja različitog tipa. Odlukom komisije nakon prolećnog konkursa bila je vidljiva i prepoznatljiva šema podele novca jer se medju finansiranim Udruženjima našao zapravo najveći broj gradonačelniku bliskih ljudi i partijskih kadrova i simpatizera. Sada grad troši još novca za istu namenu pa se spravom može izraziti bojazan u samu nameru, a rešenje o dodeli sredstava pokazaće da li je konkurs unapred dogovoren i namešten, što u skladu sa realizacijom prethodnog ne bi bilo iznenadjenje.

3 comments on “Još para iz budžeta za Udruženja gradjana

    1. Goran Markovic

      Savetnici a ovi ce da odrade , poznata i uigrana sema , para nikad dosta samo !!!!!KAD…TAD..

      Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.