Petorica uhapšenih zbog šverca duvana po Srbiji

MUP je saopštio da je u akciji čačanske i valjevske policije uhapšena petročlana organizovana kriminalna grupa osumnjičena da je od januara do jula organizovala šverco duvana na teritoriji Srbije.

Kako je saopšteno, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, uhapšeni su Ubljani O.J. (39), D. Ž. (45) i M. M. (25), D. M. (47) iz Lazarevca i M.L. (54) iz okoline Valjeva, koji se sumnjiče da su izvršili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Kako je navedeno, sumnja se da je D.M. organizovao aktivnosti ove grupe, dok su M. L. i O.J. bili zaduženi za nabavku, transport i prodaju duvana, a D.Ž. i M.M. su, kako se sumnja, bili vozači. 

Policija je, prilikom pretresa kuća D.M. i D.Ž. u Ubu i iznajmljene kuće u mestu Ćelije kod Lajkovca, pronašla i zaplenila oko jedne tone rezanog duvana i duvana u listu. Pronađen je i nelegalni pogon za preradu duvana.

Protiv osumnjičenih određena je mera zadržavanja do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužulaštvu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.