Zapalio kuću pa sebe

Vojislav Bošković (45) iz Divaca nakon paljenja sopstvene kuće pokušao da zapali sebe pred vatrogascima. Detonacija benzinskih isparenja odbacila je pet metara jednog od vatrogasaca.

Dva sata iza ponoći Vojislav Bošković najpre je zapalio sopstvenu šupu, a potom I kuću koju je inače porodica dobila od države nakon zemljotresa koji je pogodio Mionicu I valjevski kraj pre dvadeset godina. Na pojavu požara reagovao je komšiluk koji je obavestio policiju I vatrogasce.

“Vojislav se, naime, još dok vatrogasci nisu stigli, sklonio u malu, staru pomoćnu zgradu u kojoj je, od kako mu je prošle godine umrla majka, uglavnom boravio iako je ona neuslovna, služila je praktično kao još jedna šupa, puna najrazličitijih stvari, krša i đubreta. Dok je sve oko njega gorelo, sve vreme sedeo je za stolom sa nožem u ruci i nije želeo da izađe iako su ga vatrogasci dozivali. Onda je u jednom trenutku uzeo kantu od 25 kilograma benzina, celu je ispraznio na sebe, sa stola dohvatio upaljenu sveću i prislonio uz telo, u sekundi se pretvorivši u buktinju! Isparenja su sledećeg trenutka dovela do eksplozije čija je detonacija bila toliko jaka da je vatrogasca koji se nalazio tik uz prozor udžerice odbacila pet metara u dvorište”, rekao je novinarima jedan od očevidaca.

U neposrednom okruženju nalazi se kuća Alekse Janjušića čija je porodica nakon pojave požara strahovala da se požar ne proširi na njihovu kuću:” Horor, šta drugo da kažem. Živim sa majkom, probudilo nas je pucketanje, a kada sam izašao napolje imao sam šta da vidim, strahujući da će vatra, koja je već zahvatila krov komšijine nove kuće, preći na našu jer je udaljena tek nekoliko metara. Vatrogasci su srećom brzo stigli i počeli gašenje, a tek onda sam čuo da je Vojislav u stvari tu, da se zatvorio u staru kuću i da se zapalio, nakon čega je puklo kao da je bomba pala. Strašna tragedija”, rekao je Janjušić.

Na žalost Bošković ni sa kim nije bio u bližim odnosima kako bi se pravi razlog ove nesreće I saznao. Komšije navode da je bio preke naravi, sklon svadjama I nasilju , ali I da je pola godine proveo na lečenju na psihijatriji nakon što su mu u roku od osam meseci preminuli I majka I brat.

Sa teškim telesnim povredama i opekotinama trećeg i četvrtog stepena koje su zahvatile preko 80 odsto njegovog tela, Bošković je najpre zbrinut u valjevskoj bolnici, ali je ubrzo potom transportovan za Beograd.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.