Rvanje: Đermanović juniorski prvak države

U Somboru je za vikend održano prvenstvo države u rvanju grčko-rimskim stilom za juniore, a fantastičan nastup imao je rvač Mladosti Strahinja Đermanović koji je osvojio zlato u kategoriji do 87 kilograma.

Mladi valjevski rvač je na putu do zlata ostvario tri efektne pobede, protiv Dobrića iz Dorćola, Simovića iz Kragujevca, a u finalu je savladao domaćeg predstavnika Dedića. Najbolji mladi sportista Valjeva je na najbolji način zaokružio sjajne rezultate iz prethodnog perioda, pošto je prošle godine osvojio dve balkanske bronze, a ove godine je bio treći na prvenstvu države za mlađe seniore. Protekle nedelje nastupio je i sa reprezentacijom Srbije u Poreču na međunarodnom turniru „Trofej Jadrana“, a nakon titule prvaka države, za očekivati je i poziv za nastup na Evropskom prvenstvu u Španiji početkom juna. Osvajanjem zlata u Somboru nastavljen je kontinuitet stvaranja državnih prvaka i reprezentativaca u valjevskoj Mladosti.

U Somboru je nastupio još i David Petrović u kategoriji do 55 kilograma, ali je poražen u meču za treće mesto. Bolji u borbi za bronzu bio je Lošonc iz Kanjiže, pa se naš rvač morao zadovoljiti petim mestom.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.