„Samo da rata ne bude, ludila medju ljudima“

Protekle nedelje valjevska javnost gotovo nezapaženo je ispratila herojsku borbu odbornika SNS-a pokazanu u odbrani skupštinske sale grada Valjeva. Oni su svojim telima pomenutu salu branili celih 15 minuta dok je nevidljivi neprijatelj nasrtao.

foto: printscreen VTV

Valjevo je slobodarski grad,  oslobadjano je čak šest puta :  1788, 1804, 1815, 1914, 1918. i 1944. godine. Ovim istorijskim datumima sada s ponosom možemo kao grad pridodati I 2019. godinu kada je odbornička grupa naprednjaka svojim telima , ne žaleći svoje živote odbranila skupštinsku salu.

Naime, 12. aprila, odbornička grupa SNS po nalogu vrha , (generalštaba) svoje partije zauzela je blagovremeno skupštinsku salu grada Valjeva poručivši da se protive nasilju nad ženama, muškarcima, psima lutalicama, prskanom povrću, lošim interet vezama, leptir mašnama u radne dane, sandalama preko čarapa…

Ova grupa po ugledu na herojske sinove valjevskog kraja jasno je poručila da u toj sali ostaje do daljnjeg I izdržala mučke napade nevidljivog neprijatelja celih 15 minuta.

Kroz neprijateljske barikade, dok su oko glava zujali meci agresora do njih je uspela da se probije samo nekolicina valjevskih medija, odabranih po ranije pokazanom junaštvu I ceo slučaj zabeleži .

Petnaest minuta su hrabri sinovi I kćeri našeg grada držali liniju odbrane čak ne uključujući klima uredjaje. Vrhunska taktika da se zatvore I jedna I druga vrata skupštinske sale  pokazala se odličnom jer je na taj način sprečen efekat promaje pa su 15 minuta kasnije svi izašli bez glavobolje ili ukočenosti, spremni da se u istu salu ponovo vrate kad zatreba, kad  se to od njih zatraži. I takav dogadjaj, bez obzira što javnost to ne zna da ceni i poštuje, mora imati epilog u budućnosti , možda da bar taj 12.april bude novi Dan grada.

Njihov patriotizam I herojstvo utoliko je bilo veće jer su salu nepobedivi sinovi napustili s pesmom na usnama, ne obazirući se na još neizvidane rane:

“  Pijani momci prolaze
Duž naše tihe ulice.
Oni u vojsku polaze,
Prate ih tužne curice,
Brinu ih slutnje sulude:
Da rata ne bude…”

16 comments on “„Samo da rata ne bude, ludila medju ljudima“

 1. Insajder

  Njihov patriotizam se ogleda u finansijskim konstrukcijama.Da, vrlo jasno i otvoreno, nema tu laži.Relativno skoro smo čitali o raspodeli para za medije, informisanje.Ima li nešto da tu nije jasno?Od članova komisije, sramotnih predstavnika grada (jedna direktorka??? i penzionisani novinar, ako su to uopšte zaslužili) do selekcije i opredeljenih sredstava!!Šta oni mogu da sačuvaju osim sendviča i flašice vode!!

  Reply
 2. Toma

  Sve se kupuje sa malo budžetskih para.Evo na primer borci!!Ućutaše se naprečac!Legle pare od projekta, tresla se gora…nema više tužbi, pretnji, šetni, objava sms poruka o prverzijama gradonačelnika!!Sve je kao pree, tra la la.Nije loše prošo ni Karitas!!Kako oni lepo peru veš, naplaćuju po kilogramu sa sve peglanjem, a iz projekta im sve plaćeno pod parolom za invalide!!Znači plate, porezi, tekući troškovi, a čemu onda mi služimo?Da plaćamo pranje opet njima?Dokle možete da idete?Sve te komisije treba javno isprozivati.

  Reply
 3. Valjevac

  Smešna je ovo družina, ali je naš život sa njima tragičan. Što pre da im vidimo leđa i počnemo da im šaljemo cigarete u zatvor.

  Reply
 4. Fazanka S

  Milan Gajic Bosanac, poznatiji kao valjevski Jutka , je u 11 komisija i mesecno samo od komisija dobija od 50 do 70 hiljada.
  Plus 10000 kao odbornik po sednici Skupstine, plus plata u Krusiku.
  Plus ovako sto pomaze za zaposlenje u Krusik.

  Reply
 5. Igraonica..

  Pozorišna prestava,gluposti nema kraja..Damije znati štasu postigli ovime jedino,dodvoravanje Vučiću..😂😂😂😂

  Reply
 6. Cacak

  Sta muci ove ljude ili kojih su oni ljudskih kvaliteta da stoje iza i cine dekor nepismenom faksifikatoru.seoskom djilkosu iz drugog okruga koji nema veze sa valjevom.

  Reply
 7. Pedja Kolubara 2

  Po facama bi se moglo zaključiti da su to pripadnici intelektualne elite kakvu samo naprednjaci mogu da iznedre.

  Reply
 8. Obavesteni

  Valjevo je slobodarski grad, oslobadjano je čak šest puta : 1788, 1804, 1815, 1914, 1918. i 1944. godine. Kada se oslobodimo ovih i izvrfsimo LUSTRACIJU. Tek tada ce doci sloboda!

  Reply
 9. Gavrilo

  Svi, svi ali Jova da bude medju ovom grotesknom grupom. Da li moze nize od ovoga ???????

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.