Instrument u slikama

I ovog proleća, valjevska muzička škola će realizovati promotivne aktivnosti sa ciljem informisanja  valjevskih mališana i njihovih roditelja o mogućnosti sticanja muzičkog obrazovanja  u MŠ „Živorad Grbić“ u školskoj 2019/2020. godini.  Ove godine,  rad osnovne muzičke škole biće promovisan kroz  saradnju sa Modernom Galerijom i program  „Instrument u slikama“.

„Instrument u slikama“ jeste edukativna radionica valjevske muzičke škole i Moderne Galerije, namenjena učenicima drugog razreda valjevskih osnovnih škola. Sa ciljem da decu upozna sa instrumentima koji se uče u muzičkoj školi, osnovnim pojmovima o muzici ali i sa interpretacijom dece koja su učenici osnovne muzičke škole, MŠ „Živorad Grbić“ ovaj program smešta u umetnički ambijent Moderne Galerije sa željom da ukaže na neophodnost sinkretičkog doživljaja umetnosti već u najmlađim godinama.
„Instrument u slikama“, jeste ciklus od šest radionica u formi školskog časa koji će realizovati učenici i profesori muzičke škole a koja predviđa i učestvovanje publike. Svaka radionica je posvećena prezentaciji instrumenata na kojima je moguće steći osnovno obrazovanje u Valjevu. Prezentacija obuhvata kratak istorijat instrumenta, priču o njemu, izvođenje popularnih dela klasične muzike ali otkriva i prisustvo ovog instrumenta u drugim sferama umetnosti.
Radionice će se održavati svakog petka u mesecu, tačno u podne, u toku aprila i maja 2019. u saradnji sa Prvom osnovnom školom, OŠ „Nada Purić“ i OŠ „Milovan Glišić“. Prva radionica „Instrument u slikama“, posvećena gudačkim instrumentima realizovaće se u petak, 5. aprila u podne. Gosti Moderne Galerije i valjevske muzičke škole, tom prilikom će biti učenici Prve osnovne škole. Valjevska muzička škola i Moderna Galerija program nastavljaju  tokom aprila i maja i to u sledećim terminima: 12. i 19. april i 10. 17. i 31. maj.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.