Plivači uspešni u Beogradu i u Užicu

Proteklog vikenda plivači „Valisa“ su nastupali na dva takmičenja. Juniori i kadeti su nastupili na prestižnom međunarodnom mitingu „11. April“ u Beogradu na kome je nastupilo 40 klubova iz Italije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije sa ukupno 321 plivačem. Plivački klub „Valis“ je nastupio sa osmočlanim timom predvođenim trenerom Vladimirom Boškovićem.

Ženska štafeta u disciplini 4x100m slobodno je osvojila zlatnu medalju, a nastupila je u sastavu: Ristić, Radojević, Tomašević i Todorčević. Do zlata je stigla i ženska štafeta u disciplini 4x100m mešovito, a nastupile su: Radojević, Damnjanović, Tomašević i Todorčević. Mešovita štafeta u sastavu: Todorčević, Ristić, Stefanović i Dašković je osvojila srebrnu medalju.

Pojedinačno je najuspešniji bio Simon Stefanović koji je u disciplini 100m slobodno stigao do srebra, dok je u disciplinama 50m slobodno i 200m slobodno stigao treći.

U Užicu je održan drugi po redu međunarodni miting na kome je nastupilo 15 klubova iy Bosne i Hercegovine i Srbije sa ukupno 261 plivačem. „Valis“ je nastupio sa mahom mlađom ekipom koja je brojala 24 plivača predvođena trenerima Branislavom Kovačevićem i Nemanjom Radovićem.

dav

Pantelić Nina je bila najbolja u svojoj kategoriji u disciplinama 50m slobodno i 50m leđno, a dobila je i pehar kao drugolasirana takmičarka po ostvarenim rezultatima za uzrast od 8 do 11 godina. Pavlović Nemanja je bio najbolji u disciplini 50m slobodno, dok je Pavlović Ognjen bio najbolji u disciplini 50m leđno. U istoj disciplini u svojoj kategoriji je najbolji bio i Živković Đorđe, Ilić Teodora je stigla do zlata u disciplini 50m delfin, a Radojević Maša u disciplini 50m leđno. Sergej Srećković je bio najbolji u svojoj kategoriji u disciplini 50m prsno. 

Do srebrne medalje u disciplini 50m slobodno su stigli: Mitrović Jana, Kovačević Ilija i Stojanović Petar. U disciplini 50m prsno drugoplasirani u svojim kategorijama su bili: Ilić Teodora, Radojević Maša i Ilić Mihailo. U disciplini 50m delfin do srebra je stigla Nikolić Mina, Petronijević Ognjen i Kovačević Ilija,a u disciplini 50m leđno: Kovačević Natalija, Mitrović Jana i Stojanović Petar.

Do trećeg mesta u svojim kategorijama su stigli: u disciplini 50m slobodno Živković Đorđe, u disciplini 50m prsno Pavlović Nemanja i u disciplini 50m delfin Đurić Nikola.

PK VALIS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.