Fantastični izumi valjevske vlasti

Porodice zaposlenih u JKP Vidrak uskoro ne bi trebalo da se čude ukoliko zaposleni kasne sa posla. Sve su prilike da čekaju da se veš opere kako bi ga proširili. Sad je pravo pitanje gde će biti razvučen štrik (kanap za sušenje veša)?

Briljantna ideja direktorke Vidraka Jelene Kalat da za potrebe JKP Vidrak nabavi veš mašine rezultirala je priključenjem iste još pre desetak dana. Ipak prvi veš još uvek nije opran, možda zbog režima skuplje I jeftinije struje, ako se već u Vidraku ponašaju “domaćinski”.

Zaposleni bi ovih dana trebalo da uredno odlažu I razdvajaju prljavo od čistog dok se ne obavi sada očekivana nabavka konopa na koji će veš, kad bude opran, biti I proširen I nabavka deterdženta, omekšivača, kojim će veš biti opran. Oni gradjani koji uskoro dodju u Vidrak da bi platili račune mogli bi da ostanu zadivljeni mirisom koji će se širiti dvorištem upravne zgrade Ariel, Tide, Lenor I Silan učiniće svoje.

Kako zaposleni navode za sada se još ne zna ko će konkretno biti odredjen za pranje veša, upravljanje mašinom, s obzirom da mora biti upisana kao osnovno sredstvo valja je I pričuvati od nestručnog korišćenja. U zavisnosti od toga koliko visoko bude podignut štrik biće odredjeni I oni koji će veš širiti.

Ne bi bilo loše da tu osvane I tenda , opet po nekom tenderu, naravno ogradjena po ugledu na deponiju, kako bi se sprečilo da veš pokisne. Ipak tako važnu odluku moraće da dodnese I Nadzorni odbor jer ne investira se svaki dan u ličnu higijenu, naročito ako se zna da JKP Vidrak nema ovakvu aktivnost bar ne zakonski.

Ipak, poznavajući prirodu aktuelne vlasti, nije isključeno da će grad takvu aktivnost poveriti Vidraku. Verovatno po ugledu na svinjac na stočnoj pijaci koji je izgradio Polet. Pomenuti svinjac bar na stočnoj pijaci još nije zaživeo pa bi s obzirom da je gradonačelnik najavio spajanje JKP VIdrak I JKP Polet možda baš taj prostor biti iskorišćen za smeštanje najpre mašina, sredstava za pranje , a naravno I daski za peglanje.

Ako je neko I posumnjao da nešto sa nabavkom mašina za veš I nije u redu, sada kada se ova dva preduzeća spoje, što će biti u sledećoj dekadi naprednjačke vlasti sve dobija razumniji izgled I opravdanje. Pohabane tezge mogle bi biti preradjene u dugovečne daske za peglanje. Idejama nikad kraja.

Ako je Polet izgradio svinjac, JKP Vidrak nabavio mašine za pranje veša, da li je logično da očekujemo da recimo Toplana shodno svojim resursima napravi veliki roštilj, oni bi mogli na tom roštilju da peku ribu koju bi mogao JKP Vodovod da peca, pod uslovom da oformi ribnjak, bar vode ima.

Budućnost je očita. Zaposleni u Vodovodu nakon što upecaju ribu, prosledjuju je radnicima Toplane koji shodno svojim aktivnostima loženjem istu peku. Ribu bi pečenu u Gradsku upravu mogao da dopremi Studio M koji  se bavi plesom, hranom I ko zna čime sve ne, brojni zaposleni u Upravi mogli bi biti angažovani na posluživanju iste, a prljavi stolnjaci, kecelje, sve bi bilo prosledjeno Poletu u čijem se svinjcu, koji to tada više ne bi bio nego vešeraj, nalaze mašine za pranje veša , a kojim upravljaju radnici Vidraka.

Ovakav plan sigurno će dovesti do smanjenja troškova za reprezentaciju, ako se  već zna da vladajuća garnitura prilično izdvaja za ove namene.

Korak dalje mogli bi da očekujemo Dane pastrmke ili šarana, manifestaciju koju bi promovisala Turistička organizacija, Centar za kulturu bi obezbedio nekog od narodnih  pevača , recimo Cakanu s obzirom da se njoj ostalo dužno još od Dana grada, Muzej bi organizovao potom izložbu o ribolovu, a Moderna galerija likovnu koloniju na temu ribe, Arhiv sve to zabeležio I uredno arhivirao.

U ovom sjajnom planu , škripe još Biblioteka koja sve I da podeli neku knjigu teško da će njen nastup biti zabeležen I aplauzom pozdravljen, Zavod za zaštitu spomenika kulture s obzirom da se oni ne zanimaju za noviju kulturu, iako je ona zaista u usponu.

Ovakva simbioza ne samo da može doneti blagodeti našem gradu, proširiti turističku ponudu, dovesti do raspisivanja bar još deset nameštenih tendera već bi Valjevo postalo prvi grad u svetu koji je uspeo da poveže naizgled nemoguće. Da I ne govorimo da bi autobusi članova I simpatizera SNS-a širom Srbije sada umesto sendviča mogli pojesti zdravu hranu, ribu recimo.

Ako je neko I sumnjao da ova vlast ne zna da vodi ovaj grad, brojke I činjenice “zapušiće im usta sve I da su Bogovi”,  Gebels, Gering, Hes, Ribentrop kao omiljeni likovi na koje se čak I gradonačelnik u intervjuima poziva dobiće značajno mesto u novijoj istoriji sa svojim citatima.

I na kraju ili sve ovo ili je neko pogrešno shvatio izraz “pranje novca”?

5 comments on “Fantastični izumi valjevske vlasti

 1. Анонимни

  Bravo! Tekst na kome bi i Domanovic i Sterija imali reci hvale. I to govori gde zivimo, ko nam je „vodja“ i u kakav ambis srljamo!

  Reply
 2. Katarina

  Hahahahaha
  Ti si kraljica ….. koliko god da je žalosno sve sto rade , tekst me nasmejao i ulepšao dan …

  Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.