DTL će biti lider domaće trgovine

Tradicionalno, uoči početka SPREG-a, novinarima su se obratili predstavnici Domaćeg trgovačkog lanca DTL i „Europroma“, jednog od domaćina Sajma privrede. DTL sa svojih 40 izlagača u hali 2 ovogodišnjeg SPREG-a, sedmi put nastupa na ovoj manifestaciji.

Na to je podsetila i PR DTL-a i „Europroma“ Bojana Perić, istakavši da je poruka koju sedmu godinu za redom šalju proizvođači i trgovci okupljeni u DTL-u jeste i srž njihove misije: negovanje kvaliteta, saradnje, zajedničkog nastupa i konačnog cilja, a to je unapređenje domaće,  srpske privrede.

„Prkosimo uspešno raširenoj predrasudi u Srbiji da 13 ljudi, koji se poštuju i cene i rade ozbiljan posao, ne mogu da opstanu. Ozbiljan posao znači da DTL sada zapošljava 5.500 ljudi i da će kraj ove godine dočekati sa 700 maloprodajnih objekata u Srbiji, kao treći trgovački lanac po obimu posla u našoj zemlji. Posebno smo ponosni što negujemo lokalne proizvođače, čestite i poštene domaćine koji se razvijaju uz nas i proizvode jako kvalitetne proizvode koji mogu da se nađu na rafovima ne samo domaćih nego i stranih trgovina, a po kvalitetu ne zaostaju za uvoznima“, rekao je Obrad Popović, direktor DTL-a.

Podršku DTL-u i SPREG-u dala je u ime čuvene kompanije „Zlatiborac“ i Dijana Savić, podsećajući na sjajno iskustvo koje ova poznata firma ima sa prošlogodišnjeg Sajma i izražavajući zadovoljstvo zbog saradnje sa DTL-om.

„Projekat Domaće pomaže malim firmama u malim sredinama ne samo da opstanu nego i da se razvijaju i prošire. Mi smo primer toga i ponosimo se time da pakujemo robnu marku suve šljive bez koštice koja iz prestonice suve šljive, iz Osečine, stiže do 650 objekata DTL-a širom Srbije“, istakao je Branko Milovanović iz firme „Plemić komerc“ iz Osečine.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da li se neka članica DTL-a „sudarila“ sa Lidlom i kakva su iskustva, Obrad Popović je odgovorio potvrdno dodajući da je većina članica DTL-a imala to iskustvo i videla kako se ponašaju naši potrošači kada se otvore radnje eminentnog konkrenta. „Mi dolazak konkurencije uvek pozdravljamo, jer želimo da svoj posao radimo na najbolji mogući način i borimo se na tržištu onim najboljim što imamo“, rekao je Popović.

Direktora DTL-a smo pitali da li može da zamisli situaciju, kao što je to bio slučaj sa Lidlom, da predsednik države za koju godinu svečano otvori neki objekat DTL-a i još bolje, da država DTL-u pomogne subvencijama za svako novootvoreno radno mesto?

„To bi, naravno, bilo jako dobro. Ističem da sve što smo do saada uradili, uradili smo sami i na to smo jako ponosni. Nismo imali sreću ili nesreću da imamo takvu vrstu pomoći. Mi se zalažemo za ravnopravne tržišne uslove koji treba da važe za sve takmace u tržišnoj utakmici. Da li mogu da zamislim tu situaciju? Mogu, jer će DTL u narednom periodu postati lider domaće trgovine“, optimista je Popović.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.