Osmi protest u Valjevu

I ovaj petak u Valjevu neće se razlikovati od prethodnih sedam. Slobodoumni i savesni,  građanke i građani Valjeva, po osmi put će, za razliku od republičkog i gradskog rukovodstva, pokazati odgovornost prema svojoj državi i društvu.

Iako je izlazak na izbore odavno postao jedini sinonim za ispunjavanje građanske dužnosti, poslednjih sedam godina prava građanska dužnost je stati u odbranu pravne države i vladavine prava.

Isključivo građanke i građani od uzurpatora mogu odbraniti državu, ali je izazov mnogo veći nego što se čini. Uzurpatori, ne samo što ruše institucije, nego i ubrzano pustoše  sve resurse, od prirodnih do finansijskih, samo radi zadovoljenja ličnih interesa.

Večito gladni materijalnog, pažnje i aplauza, uzurpatori ne prezaju da upotrebe sva sredstva za zadovoljenje svojih nagona. U stanju su da u svoj rušilački pohod nateraju (i dovezu autobusima) uplašene i ucenjene stanovnike, koje su odavno pretvorili u obične podanike.

Jedino u čemu su uspešni je sejanje mržnje, pljačka i zloupotrebe javnih resursa. Fer i pošteno su reči koje ne postoje u njihovom rečniku i vrednosnom sistemu.

Uzurpatori se plaše slobodnih medija i fer izbora, a posebno građanki i građana sa integritetom i pravom kičmom. Svesni su da na slobodnim i fer izborima neće biti zadovoljni rezultatom, jer će rezultat označiti početak promena. Promena u kojoj zamena nije opcija. Promena u kojoj se neodgovorni i bahati političari i politikanti šalju u zaborav. Za početak.

Na osmom protestu u Valjevu govoriće Tatjana Macura, narodna poslanica i predstavnica Inicijative ,,Mame su zakon”, Zoran  Pavlović, predsednik Samostalnog sindikata poštanskih radnika i Vladan Slavković, predstavnik Lokalnog fronta Kraljevo.

Protest počinje okupljanjem u 18 časova na Desankinom trgu, odakle će se krenuti u  protestnu šetnju ulicama grada, od Vojvode Mišića, Karađorđevom do Vuka Karađića, zatim Knez Mihailovom, Sinđelićevom i ponovo Karađorđevom ulicom do Gradskog trga.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.