Danas protest boraca na Gradskom trgu

Udruženje boraca rata održaće protest danas na Gradskom trgu sa početkom u 14h. Na konferenciji za novinare predsednik Udruženja Ljubomir Bradić optužio je gradonačelnika Valjeva Slobodana Gvozdenovića da je oformio partijsku komisiju koja će odlučivati o projektu boraca, ali i da je pre toga novac obećao Rajku Milinkoviću novom predsedniku SUBNOR-a.

Valjevski borci ponovo će se naći na u protestnoj šetnji gradom , ovoga puta zbog , kako kažu očigledne namere gradonačelnika da namesti konkurs za boračka udruženja. Na pitanje zašto štrajk, Bradić objašnjava:

„Zato što je gradonačelnik grada Valjeva raspisao javni oglas iz koga se jasno vide kriterijumi za dodeljivanje sredstava. Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović donosi odluku o rešenju i dodeli sredstava, medjutim gradonačelnik je smenio boračku komisiju u kojoj sam ja bio predsednik, a zašto? Zato što sam i u ministarstvu predsednik komisije. Pa kako gore ne smetam, a smetam u Valjevu? Kako sam tolike godine pošteno radio , a sad imam sukob interesa? Ne, gradnačelnik je smenio boračku komisiju koja nije dirana ni za vreme DS-a i postavio partijsku komisiju u kojoj sukob interesa ima odbonik koji je član više komisija, zatim mi nemamo ništa protiv člana Veća Mira Ivanovića jer je on i naš član ovde , ali ima sukob interesa jer je u izvršnoj vlasti. Ne može on da donosi nikakve preporuke, to je slobodna komisija koja treba da yna svoj posao. To je uradio jer je Rajku Milinkoviću obećao milion dinara i pre izlaska na konkurs“

PO njegom iznetom mišljenju niko ne ispunjava uslove osim Udruženja boraca, a za SUBNOR i novog predsednika Bradić navodi da je  osnovan sa ciljem negovanja tradicije i obeležavanja značajnih istorijskih datuma što nisu osnovni kriterijumi konkursa.  Ministarstvo će pratiti rad komisije i ukoliko budu pogrešili odgovaraće za to, najavljuje Bradić.

Pozivajući se na Službeni glasnik grada Valjeva Bradić navodi da grad opredeljuje 10 miliona godišnje , ali da ta prava ne pripadaju nijednom udruženju već ljudima koji moraju da dostave obimnu dokumentaciju kako bi dokazali svoj status koji se traži zakonom.

„Optužuju me da sam uzeo novac, nekih čak 20 miliona. Odgovorno tvrdim da je ovo Udruženje prošle godine dobilo 2 miliona dinara za realizaciju projekta koji smo u potpunosti realizovali što je proverivo. Ko je taj Majdak da iznosi neistine o nama , o borcima . Raspraviće to državni organi. Od trenutka kada smo zatražili pomoć za Željka Petrovića odnosno njegovu pokojnu majku oni su je tužili. Evo kažžem i u kamere , Gvozdenoviću stidi se!. On mrzi borce i nipodaštava nas.   Evo da vidite diplomu koju sam dobio kao najbolji i istaknut u negovoanju boračke tradicije dok je Slobodan Gvozdenović bio u Pobedi. Pa kako sam tada valjao? A sada kada sam digao glas za ratne invalide, za bolesne borce i njihove porodice ja ne valjam. Kako to Bradić ne valja kada sam od srpske krune dobio šest ordena prvog reda i rusku lentu?“, upitao je Bradić.

 On navodi da će izlaskom na ulici tražiti smenu Gvozdenovića te i da je te zahteve već dostavio Beogradu. „Bruka je šta se radi. Valjevo zna ko je bio Željko Petrović, a gradonačelnik je platio doček nove godien za 20 osoba i Šabana da peva 15 minuta, za te pare je mogao da se plati dug Petrovića. To je sramota. I prošli štrajk je on izazvaoi izazavao je i ovaj. Na sudu Zoran Majdak i njegov gradonačelnik moraju sve dokazati. Rekli su da sam ja psihički bolesnik i to će morati da dokažu na sudu. On treba da se zapita kako će sutra kad ne bude gradonačelnik proći ulicom. Kako pored svih boraca koji su ga doveli tu gde jeste?“kaže Bradić.

Bradić se na konferenciji osvrnuo na medijsko izveštavanje Radio Valjeva i istakao da borci osudjuju medijski llinč koji sprovodi Zoran Majdak nad valjevskim novinarima i neistomišljenicima gradonačelnika.

„Ukoliko zakon postoji za sve novinare , postoji i za Zorana Majdaka koji je ovde došao iz Hrvatske ili ko zna odakle da nas medijski linčuje po Valjevu, naziva lopovima , bitangama. To nije medij. Ja ću se na svim narednim sastancima u Beogradu, a to sam preneo i predsedniku RS da ukažem na pisanje tog čoveka i da se istom zabrani medijski linč gradjana Valjeva. Na njega više ne treba trošiti reči jer u Valjevu svi znaju ko je Zoran Majdak,“ rekao je Bradić.

S.V.

4 comments on “Danas protest boraca na Gradskom trgu

  1. Draga

    Bradic sklon kukanju i kritikovanju pa takve opozicionare okuplja oko sebe.lokalna vlast je sprovela odluke koje se neticu samo Bradica , vec je preuzela potpunu odgovornost da pomogne ljudima koji ocekuju ozbiljnost i resenje problema

    Reply
  2. Draga

    Bradic sklon kukanju i kritikovanju pa takve opozicionare okuplja oko sebe.lokalna vlast je sprovela odluke koje se neticu samo Bradica , vec je preuzela potpunu odgovornost da pomogne ljudima koji ocekuju ozbiljnost i resenje problema

    Reply

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.