50 pečenica za siromašne I bolesne darovano na Božić

Za 50 porodica siromašnih I bolesnih Valjevaca na Božić su stigle pečenice . Humanitarnu akciju organizovala je hrišćanska zajednica “Vozdviženije časnog krsta”, koja se milosrdnim radom bavi pri valjevskoj crkvi.

“Donatori, prijatelji i članovi našeg bratstva, kao i na prošli Božić kada smo obezbedili 44 pečenice za najugroženije porodice i Udruženje dece sa posebnim potrebama “Zagrljaj”, i sada su se odazvali našem pozivu, pa  na ovogodišnji Božić u 50 domova naših materijalno ugroženih sugrađana, starih samaca, bolesnih i raseljenih lica, unosimo pečenice, kako bi svi oni još potpunije osetili radost Božićnih praznika”, kaže duhovnik zajednice “Vozdviženije časnog krsta” Milinko Jović.

Podela pečenica za Božić, nije jedina aktivnost ove zajednice, a us vom radu podjednako su okrenuti svim kategorijama stanovništva. “ Uoči dočeka internacionalne Nove godine posetili smo školu “Sestre Ilić” gde smo, zahvaljujući ljudima dobre volje, podelili 129 komada jakni, pantalona, dukserica, trenerki i kapa, 31 par zimske obuće, 17 kompleta školskog pribora, 40 rančeva za sportsku opremu i jedan paket sredstava za higijenu, za đake koji potiču iz materijalno ugroženih porodica. Pre toga, organizovali smo i milosrdnu akciju u još jednoj gradskoj OŠ “Nada Purić”, gde smo sa 25 paketića bojica, blokova, svezaka i drugih đačkih potrepština, obradovali decu sa posebnim potrebama koja pohađaju ovu školu “, rekao je novinarima  Jović.

Misija Pravoslavne narodne zajednice u Valjevu, kako ističe, jeste da svakog trenutka i na sve načine brinu o bližnjima koji pomoć trebaju, pa se raspodela pomoći obavlja tokom cele godine. Na taj način, tokom 2018. godine, podeljeno je 288 paketa sa hranom, 1.462 komada garderobe, više od 300 pari obuće i više od 100 rančeva sa školskim priborom, dok je za proslavu Vaskrsa uručeno više od 4.000 komada jaja.

Vamedia

1 comment on “50 pečenica za siromašne I bolesne darovano na Božić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.