Vamedia je preživela

Vamedia je ponovo u funkciji. U proteklih šest dana trajala je velika borba i uloženi su brojni napori da se odbije hakerski napad na ovaj portal. Napad je po informacijama od provajdera započeo u četvrtak 3. januara, a uspešno je savladan tek juče 7. januara u popodnevnim satima.

Rešenje problema nakon toga pronadjeno je u zakupu posebnog servera koji će podržavati rad Vamedie ubuduće.

U ovom trenutku niko ne zna zašto se sve ovo dogodilo, a Vamedia duguje posebnu zahvalnost našem prijatelju, profesoru Djordju Petroviću , koji je uložio svoje znanje , umeće i vanredne napore da Vamedia ponovo bude funkcionalna. Bez njegovog angažovanja problem ne bi bio rešen.

Vamedia se zahvaljuje svima Vama koji ste nas kontaktirali telefonom, SMS porukama i putem aplikacija Messinger i Viber izražavajući podršku našem radu i sajtu.

Zahvaljujemo se i Adriahostu koja nam je omogućila da posedujemo sopstveni server.

Iako smo za ovih šest dana preživeli pravi pakao, Vamedia nema nameru i neće odustati od informisanja gradjana Valjeva prvenstveno, poštujući osnovne norme etičkog i profesionalnog izveštavanja kao što je to bio slučaj i u proteklih sedam godina, koliko Vamedia postoji. Novinari Vamedie već više od godinu dana trpe pritiske, uvrede i pretnje, ali verujemo da Valjevo i Valjevci zaslužuju istinu. To nam je bio i ostao jedini motiv.

Hvala Vam na strpljenju i podršci koju ste iskazali, značila je mnogo u proteklim danima.

Slavica Savić Vujanac

Glavni i odgvorni urednik

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.